Σκύλος έσωσε την αφεντικίνα του μυρίζοντας την αναπνοή της

Η 69χρονη Παμ Μάνσφιλντ φροντίζει τα ζώα εδώ και δεκαετίες και φαίνεται πως ήρθε η ώρα ένα από τα ζωάκια της να της το ξεπληρώσει και να της σώσει τη ζωή.11084054_841098239298633_3695132441987128849_o

Συγκεκριμένα, ήταν περί τις 4:00 τα ξημερώματα όταν ο σκύλος της ο Τζίπσι, ένα λυκόσκυλο, ανέβηκε στο κρεβάτι της και προσπάθησε να την ξυπνήσει.

Η Παμ εδώ και 25 χρόνια παλεύει με το διαβήτη και αυτό ακριβώς ήταν που είχε μυριστεί ο πιστός της φίλος.

Το ζάχαρο στο αίμα της Παμ είχε πέσει πολύ χαμηλά και κινδύνευε με υπογλυκαιμικό σοκ και σοβαρές επιπλοκές στην εγκεφαλική και οργανική της λειτουργία, ακόμη και με θάνατο. Όμως, ο σκυλάκος της το κατάλαβε, μυρίζοντας την αναπνοή της και έσπευσε να την ξυπνήσει.

Μόλις άνοιξε τα μάτια της, η Παμ κατάλαβε τι είχε συμβεί. Ευτυχώς, είχε δίπλα της στο κομοδίνο μια σοκολάτα ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις και κατάφερε να συνέλθει.

Όταν λίγο αργότερα έκανε μέτρηση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα, ανακάλυψε ότι ήταν ακόμη πολύ χαμηλό, πράγμα που σημαίνει πως αν ο Τζίπσι δεν την είχε ξυπνήσει εγκαίρως, ίσως, τώρα να μην ήταν καν ζωντανή για να διηγηθεί την ιστορία της, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mirror.

Να σημειώσουμε ότι η Παμ εδώ και χρόνια διατηρεί ένα καταφύγιο εξωτικών ζώων Exotic Pet Refuge, στο Λινκς της Μεγάλης Βρετανίας και είναι πολύ γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα ζώα και το έργο που επιτελεί.