Πάνω από 80 μετανάτες εντοπίστηκαν σε φορτηγό στην Τουρκία με κατεύθυνση τη Λέσβο

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική αστυνομία καταγράφει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό παράνομης διακίνησης, φαινόμενο που είναι πολύ συχνό τις τελευταίες μέρες στην επαρχία των Δαρδανελίων, όπως σημειώνουν οι τουρκικές αρχές.5214489

Στη διάρκεια ενός ελέγχου σε φορτηγό από την τουρκική αστυνομία της πόλης Αϊβατσίκ, εντοπίστηκαν 82 μετανάστες κρυμμένοι, σύμφωνα με το euronews.gr.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για αφγανικής καταγωγής μετανάστες και πως ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά.  Οι 82 μετανάστες δεν είχαν νόμιμα χαρτιά πάνω τους και ως εκ τούτου εστάλησαν σε κέντρα επαναπατρισμού προκειμένου να απελαθούν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι προορισμός του οχήματος ήταν η Λέσβος.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα κρούσματα παράνομης διακίνησης, με τις αρχές στην επαρχία των Δαρδενελίων να έχουν συλλάβει 430 παράτυπους μετανάστες μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών.

Επιπλέον, έχουν κατασχέσει τρία φορτηγά, ένα μινιμπας και 342 σωσίβια και 342 σωσίβια που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περάσματα μέσω φουσκωτών με προορισμό τα ελληνικά νησιά.