Μυστική συνάντηση Ζάεφ -Ράμα με τον γιο του Σόρος στην Αχρίδα

ετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας για τη Βαλκανική Μίνι Σένγκεν, οι δύο πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Εντι Ράμα, την επόμενη ημέρα, Κυριακή, συναντήθηκαν στην Αχρίδα με τον Αλεξάντερ Σόρος, γιο του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.soros-zaev-rama

Συνοδεία αστυνομικών

Ο Αλεξάντερ Σόρος που πήγε να πληροφορηθεί εκ του σύνεγγυς το αποτέλεσμα της συνάντησης Ζόραν Ζάεφ- Εντι Ράμα- Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έτυχε μεγάλης προστασίας από τις αστυνομικές δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.

«Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς οι κρατικοί θεσμοί (ασφάλεια, μεταφορά, κλεισμένοι δρόμοι και κυκλοφοριακές εκτροπές) τέθηκαν στη διάθεση ιδιωτικών και μη διπλωματικών φορέων όπως ο Αλεξ Σόρος και οι συνεργάτες του, Ζακ Γκράχαμ, Λάουρα Σίλμπερ, Τόμας Ομπριαν και Γκίμπσον», γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Οπως έγινε γνωστό, ο Σόρος έφτασε στην Αχρίδα με ιδιωτικό αεροπλάνο και από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο ξενοδοχείο «Γιούγκ».

Το ξενοδοχείο τέθηκε σε αυστηρή φύλαξη από ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις.

Κρατήθηκε μυστική

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, η συνάντηση του Σόρος και των συνεργατών του με τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και της Αλβανίας Εντι Ράμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου.

Λόγω του ότι δεν δόθηκε καμία δημοσιότητα στη συνάντηση αυτή, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την τριμερή συνάντηση του Σαββάτου μεταξύ Σερβίας- Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσης, η παρουσία των οικονομικών παραγόντων στην αντιπροσωπεία του Σόρος καθώς και των ατόμων που οργανώνουν τη στρατηγική του, αφήνει να εννοηθεί ότι συζητήθηκε και η χρηματοδότηση του επικεφαλής της Ανοιχτής Κοινωνίας προς τον Ζόραν Ζάεφ για τον προεκλογικό αγώνα έναντι της αντι-ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, όπως σημειώνεται.

Τι ζήτησε ο Ζάεφ

Τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ο Ζάεφ ζήτησε από τον Αλεξ Σόρος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία με την υποστήριξή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε αντάλλαγμα συμφώνησε πως όταν γίνει πάλι πρωθυπουργός, το επόμενο φθινόπωρο θα ανοίξει τα σύνορα του κράτους για τη διέλευση των μεταναστών στην πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνησή του, θα εξασφαλίσει νέους χώρους φιλοξενίας στους μετανάστες καθώς και καλές συνθήκες στέγασής τους.

«Οπως είναι γνωστό, ο Σόρος είναι υποστηρικτής της μετακίνησης των μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος και αυτό έρχεται ως απάντηση στην τεταμένη ατμόσφαιρα που προκαλείται από την Τουρκία με τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη», σημειώνεται.

Πηγή: lider.mk, republika.mk και echedoros-a.gr