Ρωσικό κανάλι θα γυρίσει ρεάλιτι σε μοναστήρι

Ενα διαφορετικό ριάλιτι πρόκειται να γυριστεί από ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς θα διαδραματιστεί στο μοναστήρι Νίλοφ και οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη μοναστική ζωή.4982871

Μια νέα οπτική στην αντίληψη περί της μοναστικής ζωής στην Ορθοδοξία θέλει να προσδώσει ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός που σχεδιάζει ριάλιτι στο μοναστήρι Νίλοφ, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ακολουθήσουν την καθημερινότητα των μοναχών.

Τα πράγματα, όμως, δεν αναμένονται ιδιαίτερα εύκολα. Ένας μοναχός ακολουθεί ένα απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προσευχές, σκληρή εργασία και συλλογικά γεύματα.

Ο Μπόρις Κορτσεβνίκοφ, παραγωγός της εκπομπής για το δίκτυο Spas, δηλώνει: «Πρόκειται για την αναζήτηση του Θεού, την αναζήτηση απαντήσεων στις πιο σημαντικές ερωτήσεις, αλλά και για την αποκάλυψη στον εαυτό τους και στη χώρα -γενικά- της ομορφιάς και της φύσης της μοναστικής ζωής».

Μοναστήρι με πλούσια ιστορία

Το μοναστήρι Νίλοφ, στο οποίο θα γίνουν τα γυρίσματα από τον Νοέμβριο, χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Επι Σοβιετικής Ενωσης    το μετέτρεψαν σε φυλακή για ανήλικους,και  για εγκληματίες πολέμου.

Επίσης, το μοναστήρι λειτούργησε ως γηροκομείο, αλλά και ως τουριστικός προορισμός προτού επιστραφεί στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το 1995, και γυρίσει στην αρχική χρήση του.

Το μοναστήρι Νίλοφ βρίσκεται 300 χλμ. δυτικά της Μόσχας και, μάλιστα, δεν διαθέτει πολλές σύγχρονες ευκολίες.

Οι παίκτες της εκπομπής, πάντως, θα απασχοληθούν στα πολλά εργαστήρια του μοναστηριού, όπως είναι η κηροποιία και η ταπητουργία.