Ο Μ. Γιωργάλλας απέσυρε την τροποποίηση του Συντάγματος για να χάνει την έδρα του Βουλευτής που φεύγει από κόμμα

 

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας απέσυρε την πρόταση νόμου για τροποποίηση του Συντάγματος  ώστε να ρυθμίζεται με νόμο ότι Βουλευτής που αποχωρεί από τον συνδυασμό κόμματος με τον οποίο εξελέγη θα χάνει την έδρα του.imagew-1.aspx

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κατά την οποία συζητήθηκε η πρόταση νόμου για  τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να πληρωθεί η 56η έδρα στη Βουλή,  ο κ. Γιωργάλλας είπε πως η πρόταση νόμου απασχόλησε έντονα το δημόσιο διάλογο, πρόσθεσε πως ήταν μια εισήγηση που τέθηκε προς συζήτηση και κατατέθηκε με προτάσεις νόμου γιατί αποτελούσε κοινό τόπο μεταξύ της πλειοψηφίας των κομμάτων.

Συνεχίζοντας είπε πως αφουγκραζόμενος τα μηνύματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα διαπιστώνοντας ότι οι ένθερμοι υποστηριχτές αυτής της προσέγγισης κάνουν δεύτερες σκέψεις, απέσυρε την συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού αφού εξέφρασε ικανοποίηση για την απόσυρση της πρότασης νόμου και ανέφερε πως το δέον και το σωστό είναι ο Βουλευτής που αποχωρεί από το κόμμα με το οποίο εξελέγη με βάση τη δική του ηθική να παραδίδει αυτοβούλως την έδρα.

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι ο Μιχάλης Γιωργάλλας απέσυρε την πρόταση νόμου που κατέθεσε για τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέφρασε ικανοποίηση “επειδή η έκκληση του βρήκε έδαφος και ο κ. Γιωργάλλας απέσυρε την πρόταση νόμου”.