Εκπρόσωπος: Αξιοσημείωτη η ουδέτερη στάση του ΑΚΕΛ για το κυπριακό

imagewΣτην προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπισθεί η επιθετικότητα και η απόλυτη αδιαλλαξία της Άγκυρας και να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις, το ΑΚΕΛ τηρεί ουδέτερη στάση, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι «είναι πραγματικά αξιοσημείωτη αυτή η ουδέτερη στάση του ΑΚΕΛ ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι, «μπροστά σε σημερινή μακροσκελή τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για το εθνικό ζήτημα, θα πρέπει για μια φορά ακόμα να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας απόλυτη πολιτική βούληση, καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και η αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατό το ΑΚΕΛ να απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιαυτολογώντας ότι “το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τους δύο ηγέτες να επικεντρωθούν στην επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών”, διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι πρώτος και με συνέπεια τα τελευταία δυο χρόνια είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζητά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

«Ποιό νόημα έχει να τον “καλεί” ρητορικά το ΑΚΕΛ για εκείνο που εκείνος κάνει στην πράξη;» διερωτάται ο κ. Προδρόμου.

Προσθέτει ότι «ο επαναλαμβανόμενος ισχυρισμός του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “επέδειξε αναβλητικότητα” είναι πραγματικά εξωφρενικός».

«Δεν έχει ακούσει το ΑΚΕΛ όλον αυτό τον καιρό τους επίσημους εκπροσώπους της Τουρκίας να παραπέμπουν την οποιαδήποτε εξέλιξη μετά τις Ευρωεκλογές και το Brexit; Ποιό σκοπό εξυπηρετούν όταν ψευδώς αποδίδουν στον Πρόεδρο “αναβλητικότητα”;» διερωτάται.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι «είναι επίσης εκπληκτικό το ότι, ενώ μόλις προ ολίγων ημερών άκουσαν τον κ. Τσαβούσογλου δημόσια να προσπαθεί να υποβάλει ότι πρέπει να γίνει πρώτα “πενταμερής” συνάντηση για να αποφασιστεί το “είδος της λύσης” και μετά να συζητήσουμε για Όρους Αναφοράς, το ΑΚΕΛ να εμφανίζεται ότι θέλει να μάθει γιατί υπήρξε εμπλοκή στην προσπάθεια συνομολόγησης των Όρων».

«Το κυριότερο, όμως, το οποίο θα πρέπει να τεθεί υπόψη του κυπριακού λαού, είναι ότι στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπισθεί η επιθετικότητα και η απόλυτη αδιαλλαξία της Άγκυρας και να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις, το ΑΚΕΛ τηρεί… ουδέτερη στάση. Αυτό κάνει όταν… “καλεί τους δύο ηγέτες να μείνουν αταλάντευτα προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο κλπ”. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη αυτή η ουδέτερη στάση του ΑΚΕΛ ανάμεσα στις δυο πλευρές», καταλήγει η γραπτή δήλωση.