Αρχισε η «κοινωνική συνάντηση» Προέδρου Αναστασιάδη με Ακιντζί και Λουτ


Η προσπάθεια συνεχίζεται είπε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβεί στην άτυπη κοινωνικού imagew-4.aspxχαρακτήρα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, και ερωτηθείς αν αυτή η συνάντηση μπορεί να μας φέρνει πιο κοντά στη διαμόρφωση όρων αναφοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «υποδηλοί ότι η προσπάθεια συνεχίζεται. Πέραν τούτου, ουδέν σχόλιο».

Τα Ηνωμένα Έθνη νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσαν ότι η κ. Λουτ θα φιλοξενήσει μια ανεπίσημη δεξίωση για τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, στις έξι το απόγευμα στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων βρίσκονται ήδη στο χώρο της συνάντησης.

Ερωτηθείς νωρίτερα αν υπήρξε πρόοδος και για αυτό γίνεται αυτή η απογευματινή συνάντηση των δυο ηγετών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς.

«Το γεγονός ότι σήμερα θα συναντηθούν οι δυο ηγέτες είναι κάτι το οποίο σίγουρα είναι θετικό και η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το επεδίωκε πάντοτε», ανέφερε.

Στόχος είναι να καταλήξουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων μέσω των όρων αναφοράς, σημείωσε.