Ο Συριακός στρατός ανέκτησε τον ελεγχο στρατηγικής πόλης στο Ιντλίμπ

Τα στρατεύματα του προέδρου Άσαντ εισήλθαν στην πόλη Khan Sheikhoun, ανακτώντας τον έλεγχό της. Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκαθάρισης από τους μαχητές της «Hayat Tahrir al-Sham».

Την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης του Khan Sheikhoun, στην επαρχία του Ιντλίμπ, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή της Συρίας, μιλώντας στο Sputnik.2301993

Αυτή τη στιγμή – και μετά την είσοδο των συριακών στρατευμάτων στη στρατηγικής σημασίας πόλη – οι αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση «εκκαθάρισης».

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές ότι ο συριακός στρατός έχει καταλάβει καίριας σημασίας θέσεις περιμετρικά της πόλης, αποκόβοντας τις γραμμές εφοδιασμού των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Hayat Tahrir al-Sham» (πρώην Μέτωπο Νούσρα)

«Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της πόλης Khan Sheikhoun το πρωί της Πέμπτης. Επιχειρήσεις εκκαθάρισης λαμβάνουν χώρα» δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν και την πόλη Χομπάιτ, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των μαχητών και ελέγχεται – κατά κύριο λόγο – από την τρομοκρατική οργάνωση Μέτωπο Νούσρα.

Πηγή:Sputnik