Γαλλία:Τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας με κορυφαίο χειρούργο

Ενα τεράστιο σκάνδαλο παιδοφιλίας συγκλονίζει  τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία  καθώς αφορά έναν διακεκριμένο γιατρό.1829556

Ένας κορυφαίος χειρούργος στη Γαλλία έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας φρικιαστικής ιστορίας παιδοφιλίας.

Ο Ζοέλ λε Σκουαρνέκ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, να έχει επιτεθεί ή να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά περίπου 250 παιδιά.

Ο χειρούργος, η δράση του οποίου εντοπίζεται χρονικά στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εκτιμάται ότι δρούσε την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν υπό την επήρεια αναισθησίας.

Ο 66χρονος είχε καταδικαστεί για κατοχή παιδικής πορνογραφίας πριν από μια δεκαετία, αλλά του επετράπη να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του μέχρι τη σύλληψή του το 2017.

Τα τελευταία στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας μετά από κατηγορίες για βιασμό δύο κοριτσιών ηλικίας μόλις τεσσάρων και έξι ετών.

Ο γιατρός αρνείται τον βιασμό, αλλά αναγνωρίζει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά» του με τα κορίτσια, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Η αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας εντόπισε το προσωπικό ημερολόγιό του, στο οποίο φέρεται να αναφέρει σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 250 παιδιά στα νοσοκομεία όπου εργάστηκε.

Γαλλικά μέσα χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδοφιλίας στη χώρα.