Καμία ένσταση για τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για τις δημαρχιακές εκλογές Αμμοχώστου

Δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση για τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για τις δημαρχιακές εκλογές της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που θα διεξαχθούν στις 25 Αυγούστου.imagew-6.aspx

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Αμμοχώστου Γιώργος Χρυσαφίνης ανέφερε ότι «μέχρι τις 12.30 οπότε και έληγε η 24ωρη διορία, δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση αναφορικά με τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν στην αναπληρωματική εκλογή της 25ης Αυγούστου, τη Δημαρχία Αμμοχώστου» ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Πρόσθεσε ότι «η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου άρχισε ήδη την ετοιμασία του προσχεδίου των ψηφοδελτίων, τα οποία βλέπουν και οι υποψήφιοι προκειμένου να καταλήξουμε στο τελικό. Μετά την επιλογή του τελικού ψηφοδελτίου εισερχόμαστε πλέον στην διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη του δημάρχου Αμμοχώστου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε ότι «πρώτος υποψήφιος στο τελικό ψηφοδέλτιο θα είναι ο κομματικός, δηλαδή σ’ αυτήν την περίπτωση ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι άλλοι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά».

Σημείωσε ακόμα ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν όλοι οι υποψήφιοι ή εκπρόσωποι τους στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου όπου θα τους ενημερώσουμε για τα εκλογικά κέντρα που θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Ακόμα θα ενημερωθούν για τους αριθμούς των ψηφοφόρων, θα τους δοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και θα πληροφορηθούν για τους τρόπους με τους οποίους οι εγγεγραμμένοι εκλογείς θα μπορούν να βρίσκουν το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν».

Όπως είπε ο Επαρχος Αμμοχώστου «για τη δημαρχία της Αμμοχώστου υποβλήθηκαν χθες πέντε υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα υποψηφιότητα υπέβαλε ο Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος».

Εξήγησε ότι οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31,589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι και συνολικά γύρω στους 12,500, στην επαρχία Λάρνακας βρίσκονται γύρω στις 10 χιλιάδες, στη Λευκωσία είναι 4,500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3,500 ενώ στην επαρχία Πάφου βρίσκονται 1,200 εκλογείς.

Ο κ. Χρυσαφίνης είπε ακόμα ότι «στις εκλογές της 25ης Αυγούστου θα λειτουργήσουν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα, δηλαδή 4 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 7 στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και 1 στην Πάφο. Φέτος θα λειτουργήσουν δέκα εκλογικά κέντρα λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που λειτούργησαν στις δημοτικές εκλογές του 2016».