Συνάντηση Γ.Λιλλήκα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου

Συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου είχε σήμερα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γ.Λιλλήκας ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε πως θα συνέλθει  η Γραμματεία του Κινήματος για να παρθεί η τελική απόφαση για τo τι θα πράξει το Κίνημα στις επικείμενες εκλογές της 25ης Αυγούστου.simos

Στις δηλώσεις τυ ο Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε :
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντήσουμε τον κύριο Σίμο Ιωάννου τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμμοχώστου. Ακούσαμε τις απόψεις του για την Αμμόχωστο αλλά και ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς πρέπει συντονισμένα όλοι οι φορείς, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του νέου Δημάρχου, να δράσουμε για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την μεγάλη απειλή του εποικισμού της Αμμοχώστου.  Ο στόχος όλων θα πρέπει να είναι να εργαστούμε για πετύχουμε την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Υπάρχουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως επίσης υπάρχει και η συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς. Συντονισμένα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης θα πρέπει να βρούμε τρόπους να πείσουμε την διεθνή κοινότητα έτσι ώστε να εξαναγκαστεί η Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα και να επιστρέψει την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της. Μετά την συνάντηση θα συνέλθει η Γραμματεία του Κινήματος για να παρθεί η τελική απόφαση για τo τι θα πράξει το Κίνημα στις επικείμενες εκλογές της 25ης Αυγούστου.»

Από την πλευρά του ο κ. Σίμος Ιωάννου δήλωσε:
«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Συμμαχία Πολιτών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της τον φίλο Γιώργο Λιλλήκα για την σημερινή συνάντηση η οποία ήταν πολύ εποικοδομητική. Άκουσα τις εισηγήσεις του φίλου Γιώργου και σε περίπτωση που εκλεγώ στην Δημαρχία θα τις εκμεταλλευτώ πλήρως. Ο κύριος Λιλλήκας έχει εμπειρία σαν Υπουργός Εξωτερικών και ανταλλάξαμε απόψεις για το πως ήταν το θέμα της Αμμοχώστου όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός.  Θα έχουμε συνεργασία όπως θα έχω και με όλα τα κόμματα γιατί πάνω από όλα είναι το καλό της Αμμοχώστου και το καλό της Κύπρου. Το έχω ξαναπεί πως είμαστε στο και 5 και πρέπει και στην σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέσει το ζήτημα της Αμμοχώστου γιατί ο εποικισμός είναι πάνω από το κεφάλι της πόλης και αυτό θα πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να το αποφύγουμε. Με την εκλογή μου θα εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις όχι μόνο στην Κύπρο αλλά κυρίως στο εξωτερικό με διάφορους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την Τουρκία για να τερματίσει αυτό που κάνει εις βάρος της Αμμοχώστου τα τελευταία 45 χρόνια.»