Γερμανία:Γυναίκα πέθανε από θανατηφόρα βακτήρια μετά από μπάνιο στη θάλασσα

Η Ευρώπη ψήνεται από ένα κύμα καύσωνα, οδηγώντας πολλούς να αναζητήσουν καταφύγιο στη θάλασσα, αλλά για μία ηλικιωμένη από την περιοχή του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, μια δροσερή καλοκαιρινή βουτιά κατέληξε σε τραγωδία.1600424

Τα θανατηφόρα μικρόβια στη Βαλτική Θάλασσα προκάλεσαν τον θάνατο μίας γυναίκας στη Γερμανία, καθώς οι ραγδαίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τον ταχύτερο πολλαπλασιασμό του επικίνδυνου αυτού παθογόνου παράγοντα.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες του παθογόνου παράγοντα, με μερικές να ανήκουν στα λεγόμενα βακτήρια «που τρώνε τη σάρκα» (γνωστή ως «Fleischfressende Ostsee-Bakterien»). Άλλα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν χολέρα, μια σοβαρή εντερική ασθένεια.

Τα βακτήρια Vibrio μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων ανοιχτών πληγών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή μόλυνση και σήψη. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για εκείνους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνια ηπατική νόσο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που είχε μολυνθεί από το μικρόβιο πιστεύεται ότι έπασχε από ανοσολογικές ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το RT.

Επί του παρόντος, το περιβάλλον κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής της Γερμανίας είναι ιδανικό για τους μικροοργανισμούς αυτούς, οι οποίοι ευδοκιμούν σε ζεστά, υφάλμυρα νερά.

«Τα βακτηρίδια Vibrio πολλαπλασιάζονται ειδικά σε ύδατα με περιεκτικότητα σε αλάτι 0,5% και σε θερμοκρασία πάνω από περίπου 20 βαθμούς Κελσίου [68 βαθμοί Φαρενάιτ]», δήλωσε η Μαρτίνα Λίπμαν, επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος του Mecklenburg-Vorpommern.