Η Γερμανία στέλλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Νέα ωμή πρόκληση από το Βερολίνο

 

Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατιώτες για να επιτηρούν τάχατες  την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές και ο ουκρανικός στρατός με τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ,  Σύμφωνα με την πηγή τη; γερμανικής κυβέρνησης, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες να αποστείλουν στρατιώτες και εξοπλισμό αν ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα προβλέπουν αποστολή του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων.

Ο αριθμός των στρατιωτών που ενδεχομένως να αναπτυχθεί, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να προβλεφθεί και επίσης δεν υπάρχει ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο γιατί αυτό θα εξαρτάτο από την κατάσταση στον τομέα της ασφαλείας στην Ουκρανία και από τις συνθήκες που θα όριζε ο ΟΑΣΕ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τον περασμένο μήνα, Γαλλία και Γερμανία προσφέρθηκαν να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΟΑΣΕ να εντείνει την επιτήρηση της εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι 200 στρατιώτες έχει σχεδιαστεί να συμμετάσχουν στην αποστολή με τους 150 από αυτούς να επιβλέπουν τις περιοχές της κρίσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους 50 να παρέχουν προστασία.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε συνομιλίες με το Παρίσι σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης του ΟΑΣΕ, αλλά πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής οι συνομιλίες είναι βολιδοσκοπικές και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.