Στις 26 Ιανουαρίου η δίκη του 17χρονου για το φόνο 22χρονου Αγγλοκύπριου

Αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου 2015 η απαγγελία των κατηγοριών στον 17χρονο κατηγορούμενο για το φόνο του Αγγλοκύπριου Michael Antony Louis Mina, 22 χρόνων που διαπράχθηκε τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΓΓΛΟΚΥΠΡΙΟΣ 22 ΧΡΟΝΩΝ

Στη σημερινή δικάσιμο που διεξήχθη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου στη Λάρνακα, υποβλήθηκε αίτημα του 17χρονου για νομική αρωγή.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε ότι δεν φέρει αντίρρηση για παροχή νομικής αρωγής δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του 17χρονου και της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας της οικογένειας του.

Ο 17χρονος ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι επιθυμεί να τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Γιάννης Πολυχρόνης, ο οποίος ζήτησε χρόνο για να απαντήσει ο πελάτης του στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κατά πόσον δηλαδή παραδέχεται ή όχι την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης του 22χρονου.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελλείψεις στο μαρτυρικό υλικό, δηλαδή υπολείπονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και τα DVD στα οποία έχει γίνει από την Αστυνομία η αναπαράσταση του εγκλήματος και ο Αντρέας Αριστείδης διαβεβαίωσε πως ο κ. Πολυχρόνης θα έχει στην κατοχή του αυτά που υπολείπεται εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Πολυχρόνης ανέφερε επίσης ότι έχουν παραληφθεί η έκθεση του Γραφείου Ευημερίας και οι διάφορες αναλύσεις του 17χρονου που έγιναν από το Κρατικό Χημείο όπου εντοπίστηκαν, όπως είπε «διάφορες ουσίες». Ο κ. Πολυχρόνης χαρακτήρισε τις αναλύσεις του Κρατικού Χημείου «υψίστης σημασίας» για την υπόθεση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης ενέκρινε το αίτημα του 17χρονου για νομική αρωγή και όρισε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 ως ημερομηνία για συνέχιση της υπόθεσης.

Ο Ανδρέας Αριστείδης ζήτησε από το Σώμα όπως ο 17χρονος παραμείνει υπό κράτηση επειδή υπάρχει ο κίνδυνος φυγοδικίας του, δεδομένης της μαρτυρίας που υπάρχει, η οποία καθιστά πιθανή τη καταδίκη του αλλά και της ποινής που ενδεχομένως να του επιβληθεί, που για την παρούσα κατηγορία, δηλαδή του φόνου εκ προμελέτης, δεν μπορεί να είναι άλλη από την ισόβια κάθειρξη.

Ο Πρόεδρος του Σώματος ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως ο ανήλικος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος παραδέχθηκε προφορικά στην Αστυνομία, ότι επιτέθηκε και κτύπησε τον 22χρονο κάτω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, τα χαράματα της 16ης Νοεμβρίου, μια φορά στο λαιμό με μαχαίρι, τύπου tactical, το οποίο πήρε από το σπίτι του.

Ο 17χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι οι διαφορές του με το θύμα χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 2014, όταν είχε συνάψει σχέση με την πρώην φιλενάδα του 22χρονου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)