Ο λυρισμός του ρωσικού μουσικού παρελθόντος, αναβιώνει τον Ιούλιο από τις Συμφωνικές Ορχήστρες Κύπρου


Τα δύο μεγαλύτερα συμφωνικά σύνολα της Κύπρου, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, υποδέχονται τον Ιούλιο και αποχαιρετούν για αυτή τη σεζόν το πολυπληθές κοινό τους με ένα αφιέρωμα στους δύο θρύλους του ρωσικού κλασικού ρεπερτορίου. Τους Pyotr Tchaikovsky και Dmitri Shostakovich.imagew-4.aspx

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, οι δύο Συμφωνικές Ορχήστρες, την 1η, 2α και  3η Ιουλίου, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο αντίστοιχα, ερμηνεύουν σε ένα Μουσικό Συναπάντημά τους, «μια συναρπαστική επιλογή έργων από τον Tchaikovsky και τον Shostakovich που θα αποκαλύψει το εντυπωσιακό ταλέντο των δύο μεγαλύτερων Ρώσων/Σοβιετικών συμφωνιστών».

Προσθέτει ότι «ο Tchaikovsky δεν είναι απλώς ο αρχετυπικός Ρώσος ρομαντικός συνθέτης καθώς η ιστορία τον αναγνωρίζει ως τον ακρογωνιαίο λίθο του ρωσικού συμφωνικού στυλ ενώ η θαυμαστή τεχνοτροπία του διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση του λαμπρού συμφωνικού ιδιώματος του Shostakovich».

Μαέστρος στις συναυλίες ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Jens Georg Bachmann.

Οι δύο Συμφωνικές Ορχήστρες θα ερμηνεύσουν τα έργα :

P. I. Tchaikovsky: Συμφωνία αρ. 4 σε Φα ελάσονα, έργο 36

D. Shostakovich: Εορταστική Εισαγωγή σε Λα μείζονα, έργο 96  Dmitri Dmitriyevich Shostakovich

P. I. Tchaikovsky: Andante cantabile για βιολοντσέλο και έγχορδα Εισαγωγή 1812, έργο 49

Στη Λευκωσία η συναυλία της Δευτέρας 1η Ιουλίου θα δοθεί στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, στη Λεμεσό την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο και στην Πάφο στις 3 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Τάλας. Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00.