Τατάρ:Τουρκία και Τ/κ αγωνίζονται ως ένα σώμα

 

Οι Ε/κ πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι Τουρκία και ψευδοκράτος αγωνίζονται σε συνεργασία ως ένα σώμα, είπε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα.1395105

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε, ο κ. Τατάρ είπε ότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και είναι σημαντικό να είναι κανείς προσεκτικός για «παιχνίδια» που έχουν ως στόχο να βλάψουν αυτές τις σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. Αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες στο νησί, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και ότι οι Ε/κ πρέπει να δεχτούν τους Τ/κ, όπως οι Τ/κ αποδέχονται την ε/κ κοινότητα.

Υποστήριξε ότι η διαδικασία της ομοσπονδίας στο Κυπριακό έχει τελειώσει και ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να έρθει στο τραπέζι.

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους συναντήθηκε επίσης με πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων και διαβεβαίωσε ότι η νέα «κυβέρνηση» θα φέρει πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι στην «κυβέρνηση» επικρατεί ομογνωμία στο θέμα του Κυπριακού, της οικονομίας και των σχέσεων με την Τουρκία.

Είπε ότι επιταχύνονται οι διεργασίες για το οικονομικό πρωτόκολλο και ότι η χρηματοδότηση θα επισπευσθεί σε συνεργασία με την Τουρκία.