Αποσύρονται μπιφτέκια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας


Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες ανακάλεσαν κατεψυγμένα imagew-3.aspxμπιφτέκια κοτόπουλου D. Koumantaris Fresh Products με ημερομηνία συσκευασίας 17.04.2019 καθώς σε αυτά εντοπίστηκε σαλμονέλα και καλούν καλούν τους καταναλωτές που δυνατόν να κατέχουν τέτοια μπιφτέκια να τα επιστρέψουν στα σημεία από όπου τα αγόρασαν.

Συγκεκριμένα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω τροφίμου, στο οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Ονομασία τροφίμου επί συσκευασίας: ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 500 ΓΡ, (κατεψυγμένα)
CHICKENBURGERS 500GR
Εμπορική επωνυμία: D. Koumantaris Fresh Products
Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΕΩΣ : 16.04.2020
Ημ. Συσκευασίας / Αρ. παρτίδας 17.04.2019
Συσκευασία: πλαστική συσκευασία αεροστεγώς κλειστή
Παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία: DHMOLY LTD CY M 373 EK


Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει και διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.

Επειδή όμως ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.