Τοποθέτηση Αδούλωτης Κερύνειας για στρατηγική ΑΚΕΛ στο Κυπριακό

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η στρατηγική που, όπως αναφέρει, εξήγγειλε η ηγεσία του ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών “τοποθετεί αυτόματα τους Τουρκοκύπριους που την υιοθετούν, σε εχθρική αντιπαράθεση με τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, αφού αυτή η στρατηγική,  τους κατευθύνει να επιλέξουν να παραμείνουν στα δικά μας και εμείς να παραμείνουμε για πάντα πρόσφυγες”.

“Μέσα από τέτοιες στρατηγικές κατευθύνσεις, εχθρός παύει πλέον να είναι μόνο η Τουρκία, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι  και οι δικοί μας που υιοθετούν τέτοιες κατευθύνσεις”, προστίθεται.

“Είμαστε εδώ και διεκδικούμε την επιστροφή και επανεγκατάστασή μας στις πατρογονικές εστίες και ζητούμε  άμεση μεταστροφή των εξελίξεων. Η επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων είναι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού. Αυτό επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Κεκτημένο το οποίο φραστικά  υπόσχεστε. Αυτό επιβάλλει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και η Διεθνής Διακήρυξη  και Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αυτό είναι που θα χαρακτηρίσει την Κύπρο ως  ένα κανονικό κράτος το οποίο και πάλιν συχνάκις φραστικά υπόσχεστε. Αυτό είναι που θα ολοκληρώσει τον τερματισμό της κατοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση.