Ελένη Θεοχάρους:«Είμαστε στο έλεος του Θεού και αναζητούμε στρατηγικούς συμμάχους

 

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους, σε χθεσινές της δηλώσεις αναφορικά με τον αποκαλυπτικό χάρτη του Υπουργείου Ενέργειας (Bureau of energy Resources) των ΗΠΑ που έφερε χθες στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα Μc Clatchy DC, είπε ότι:imagew.aspx

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε άσχετοι και ανίδεοι να διαχειριστούμε τα όπλα τα οποία διαθέτουμε ως κρατική οντότητα. Αυτό που συνάγεται αβίαστα από τη μελέτη αυτού του χάρτη είναι πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι Κυπριακή Δημοκρατία είναι μόνο οι νυν ελεύθερες περιοχές.

Το δεύτερο που μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα, είναι ότι αποστερείται το Καστελόριζο από την δική του ΑΟΖ και συνεπώς επεκτείνεται κατά πολύ η τουρκική ΑΟΖ.

Το τρίτο που βλέπει κανείς είναι τους σχεδιασμούς των αγωγών. Με τους σχεδιασμούς των αγωγών κατανοούμε ότι το ενεργειακό ήταν πάντοτε στο τραπέζι των συνομιλιών. Ακούμε μεγαλόστομες και ρητορικές διακηρύξεις ότι δεν θα δεχθούμε να μπει στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, το ενεργειακό, αλλά αυτοί οι ίδιοι το βάζουν.

Θέτω το ερώτημα: Κάποιοι έχουν προτείνει αυτό τον χάρτη. Ποιοι τον έχουν αποδεχθεί;

Αν οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή προσπαθούν πάση θυσία να κρατήσουν την Τουρκία στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν την ΚΔ για να ικανοποιήσουν την Τουρκία.

Όντας ανυπεράσπιστη η ΚΔ πριν ή μετά τη λύση, η Τουρκία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να έρθει να πιάσει και τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και οτιδήποτε άλλο. Είμαστε στο έλεος του Θεού και αναζητούμε στρατηγικούς συμμάχους»