Ο Ακιντζί ζήτησε από τον Πάλμερ να μην αρθεί το εμπάργκο όπλο

Unknown-2Τα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να αρθεί το εμπάργκο πώλησης στην “ε/κ πλευρά”, εξήγησε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στον Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση Ακιντζί – Πάλμερ έγινε σήμερα στις 11.30 το πρωί και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του και ο Τ/κ ηγέτης είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες ειρήνης στην Κύπρο. Του μετέφερε επίσης τις απόψεις της τ/κ πλευράς για το θέμα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Πάλμερ πως η ε/κ πλευρά απορρίπτει συνεχώς την πρόταση για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου και συνεχίζει τις μονομερείς της ενέργειες, όπως υποστήριξε. Δεν απέμεινε, συνέχισε, επιλογή στην τ/κ πλευρά από του να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Σύμφωνα πάντα με την γραπτή δήλωση Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης εξήγησε λεπτομερώς στον κ. Πάλμερ τους λόγους του σημερινού αδιεξόδου στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι οι όροι αναφοράς της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ δεν μπόρεσαν ακόμα να ολοκληρωθούν ειδικά λόγω του ότι η ε/κ πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας έχει υποχωρήσει από συμφωνίες που είχαν γίνει στο παρελθόν.