Με κάθε επισημότητα η υποδοχή Τραμπ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ


Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια προσγειώθηκαν στον κήπο του παλατιού με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One.imagew-4.aspx

Τους προϋπάντησαν αρχικά ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ενώ στη συνέχεια τους υποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου χαιρετίστηκε με συνολικά 185 κανονιοβολισμούς από το Green Park και τον Πύργο του Λονδίνου, αριθμός αυξημένος από το συνηθισμένο λόγω της συμπλήρωσης χθες 66 ετών από τη στέψη της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά από τις αμοιβαίες συστάσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας και των ανώτερων μελών προσωπικού του βασιλικού οικοκυριού από τη μία πλευρά και των συνοδών του προεδρικού ζεύγους από την άλλη, οι δύο κεφαλές κρατών ξαναβγήκαν στον κήπο για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Ακολούθησε η επιθεώρηση από τον Πρόεδρο Τραμπ του τιμητικού αγήματος που απαρτιζόταν από λόχο της φρουράς Γρεναδιέρων και στη συνέχεια η ανάκρουση του βρετανικού εθνικού ύμνου.

Μετά από το ιδιωτικό γεύμα που θα παραθέσει η βασίλισσα στους επισκέπτες θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έκθεση έργων τέχνης εντός του παλατιού.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν γίνει δεκτός με τη σύζυγό του για τσάι από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης στο Clarence House.

Αργά το βράδυ η μέρα θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο με 170 προσκεκλημένους προς τιμή του Πρόεδρου των ΗΠΑ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρόεδρος Τραμπ θα εκφωνήσουν ομιλίες.