6.700 Ρώσοι έχουν αγοράσει εξοχικές κατοικίες στα κατεχόμενα

ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - ÐÁÑÁÍÏÌÅÓ ÏÉÊÏÄÏÌÅÓΑυξάνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανταπόκριση του τουρκικού καναλιού Atv.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του καναλιού, λόγω της οικονομικής κρίσης στις ελεύθερες περιοχές, πολλοί Ρώσοι φαίνεται να προτιμούν να αγοράσουν σπίτια και εξοχικά στα κατεχόμενα. Ο “πρόεδρος” του “συνδέσμου” κτηματομεσιτών, Χασάν Σουνγκούρ δήλωσε στο Atv ότι τον τελευταίο χρόνο 6.700 Ρώσοι έχουν αγοράσει εξοχική κατοικία ή διαμέρισμα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι που προτιμούν τις κατεχόμενες περιοχές είναι η θάλασσα, οι παραλίες και η ήσυχη κοινωνική ζωή.

Ο κ. Σουνγκούρ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των Ρώσων που διαμένουν στα κατεχόμενα αυξήθηκε κατά 12.3% και προτιμούν περισσότερο την Κερύνεια και την Αμμόχωστο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η αύξηση των Ρώσων διαμενόντων και τουριστών, ειδικά στην Κερύνεια, έχει προκαλέσει την αναγραφή πινακίδων και στα ρώσικα ενώ υπάρχει πλέον και “ένωση ρωσώφονων βόρειας Κύπρου”, την προεδρία της οποίας ασκεί η Μαρίνα Κοτζιαντάλ που ήρθε στην Κύπρο πριν 5 χρόνια.