Ερντογάν: Καμιά απειλή και κανένα εμπάργκο δεν θα μας σταματήσει

Η Ε.Ε. έχει μεγαλύτερη  ανάγκη την Τουρκία παρά η Τουρκία την Ε.Ε,.λέει ο τούρκος πρόεδρος


Unknown-7
“Καμιά απειλή και κανένα εμπάργκο δεν θα μας σταματήσει” δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πρόεθσε ότι θα χαλάσουν τα σχέδια εκείνων που προσπαθούν να θέσουν σε αδράνεια το τουρκικό έθνος.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε ιφτάρ (το πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του ραμαζανιού) ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αρχίσαμε να διαλύουμε ένα ένα τα μαύρα σύννεφα που προσπαθούν να δημιουργήσουν πάνω από τη χώρα μας”, προσθέτοντας ότι μπαίνουν σε μια περίοδο που ο τροχός της βιομηχανίας άρχισε να γυρίζει πιο γρήγορα, ότι το εμπόριο διευρύνεται και τα κέρδη αυξάνονται.

Πρόσθεσε πως αυτοί που δεν μπορούν να βρουν άλλους τρόπους να σταματήσουν την Τουρκία επιτίθενται στην ελπίδα τους. “Αυτοί που τα βάζουν με την ισοτιμία του συναλλάγματος προσπαθούν να θέσουν σε αδράνεια το έθνος μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οι δυνάμεις της Τουρκίας την αρκούν για να ξεπεράσει όλα αυτά. Καμιά απειλή και μυστικό εμπάργκο δεν θα μας σταματήσει”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως ο τουρκικός λαός είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιερές του αξίες. “Αυτό το δείξαμε σε κάθε ευκαιρία, από τα Δαρδανέλια μέχρι τον πόλεμο για την Ανεξαρτησία, από την Κύπρο μέχρι τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τώρα στις 15 Ιουλίου”, δήλωσε.

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε και εναντίον της ΕΕ λέγοντας ότι επιμένουν να συνεχίζουν τον δρόμο τους παρά την επίμονη προσπάθεια εκείνων που προσπαθούν να εκδιώξουν Τουρκία από ΕΕ. “Δεν θα λυγίσουμε αυτούς που προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι τους θεσμούς της ΕΕ για τις δικές τους φιλοδοξίες. Πλέον ας δουν όλοι αυτή την πραγματικότητα. Η ΕΕ έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Τουρκία παρά η Τουρκία την ΕΕ”, ανέφερε.