Σκληρά ερωτήματα ΑΚΕΛ προς Κουτσοκούμνη

 

Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Κουτσοκούμνη,  ως ΑΚΕΛ δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό επί της ουσίας. Ο λόγος είναι γιατί ο κ. Κουτσοκούμνης δεν είναι απλά μέρος τους κατεστημένου kkoutsokoumnis-ischyei-i-protodiki-apofasi-thαλλά είναι και κατ’ εξοχήν μέρος των σοβαρότατων προβλημάτων που ταλανίζουν για χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Πρόσθετα, με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη του, ο κ. Κουτσοκούμνης απλώς επαναβεβαίωσε ότι ως μέρος του προβλήματος, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ηγηθεί της επιβαλλόμενης διαδικασίας κάθαρσης και εξυγίανσης του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Πολλά είναι που αξίζουν σχολιασμού απ’ αυτά που είπε ο κ. Κουτσοκούμνης. Θα σταθούμε σ’ ένα μόνο κεντρικό και επαναλαμβανόμενο σημείο των δηλώσεων του από το οποίο προκύπτει σοβαρό θέμα τάξης.
Την ώρα που ως ΑΚΕΛ θέταμε σοβαρά ερωτήματα για πιθανή προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης που προέκυψε από τις σοβαρότατες καταγγελίες του διαιτητή κ. Μάριου Παναγή, ο κ. Κουτσοκούμνης δήλωνε ότι ο Μ. Παναγή δεν προσκόμισε στην Αστυνομία πρωτογενή μαρτυρία και ότι ως εκ τούτου η υπό εξέλιξη αστυνομική έρευνα δεν θα έχει καμία τύχη.
Προκύπτουν κατά συνέπεια αμείλικτα ερωτήματα:
– Πως μπορεί ο κ. Κουτσοκούμνης να έχει τόσο ψηλό βαθμό βεβαιότητας για το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάριου Παναγή και για τη δεδομένη κατ’ αυτόν αποτυχία της αστυνομικής έρευνας;
– Από που είναι που έχει αντλήσει την πληροφόρηση του ο κ. Κουτσοκούμνης για να μιλά με τέτοιο βαθμό βεβαιότητας για ουσιαστικά ζητήματα της υπό εξέλιξη έρευνας, την ώρα μάλιστα που έχει για πρώτη φορά επιβληθεί συσκότιση από την Αστυνομία; Μήπως η πληροφόρηση του αντλήθηκε από την ίδια πηγή που αντλεί και την αλαζονεία με την οποία μίλησε στη σημερινή διάσκεψη Τύπου;
– Δεδομένου ότι η ΚΟΠ τελεί υπό αστυνομικό έλεγχο, δεν δημιουργούνται σοβαρές σκιές αν ένα από τα ελεγχόμενα πρόσωπα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είχε οποιαδήποτε μορφή εσωτερικής πληροφόρησης από τις ανακριτικές αρχές ή τον Υπουργό Δικαιοσύνης;

ΕΥΡΩΚΟ
Πριν να είναι πολύ αργά θα πρέπει να ερευνηθούν ύποπτες διαδρομές χρημάτων που αφορούν στα όσα καταγγέλλονται για το ποδόσφαιρο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΥΡΩΚΟ. Και πρσθέτει:
Αναμένουμε επίσης να επιταχυνθούν οι έρευνες ώστε σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα και να δούμε όσους εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις να λογοδοτούν.
Είναι η ώρα να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο από τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να δημιουργηθεί κουλτούρα και θεσμικό πλαίσιο για ποδόσφαιρο που θα εδράζεται στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Τί είπε ο Κουτσοκούμνης

 

Στο διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής υπό τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή, επιμένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων Α’ κατηγορίας.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε πως η επιτροπή αυτή θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην αποδοχή κάποιων στοιχείων σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία και πρόσθεσε ότι ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή θα είναι ο ίδιος ο Μάριος Παναγή.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν θα παραιτηθεί και διερωτήθηκε κατά πόσον  το ότι ο ίδιος εκλέγεται Πρόεδρος της ΚΟΠ εδώ και 14 χρόνια αποτελεί αμάρτημα. Εξέφρασε έντονη δυσφορία για την προτροπή από πολιτικούς όπως παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, χωρίς την ύπαρξη ξεκάθαρων στοιχείων, καθώς και για την κατάσχεση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων από την Αστυνομία.

«Έχω την άποψη ότι η Αστυνομία δύσκολα θα επιτύχει στο έργο της που ανέλαβε. Έχω την έντονη θέση ότι η διερευνητική που πρότεινα στους Προέδρους των σωματείων υπό τη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να συγκροτηθεί», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Απέρριψε παρατήρηση ότι το έργο της επιτροπής αυτής θα έρθει σε σύγκρουση με μια παράλληλη αστυνομική διερεύνηση.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κουτσκοκούμνης εξέφρασε δυσφορία για την κατάσχεση από την Αστυνομία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορων εγγράφων από τα γραφεία της ΚΟΠ».Δυσφορία και έκπληξη εξέφρασε και για τις προτροπές εκ μέρους του Χρήστου Τριανταφυλλίδη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη για παραίτηση του ΔΣ της ΚΟΠ, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σημειώνοντας ότι «σε παρόμοιες περιπτώσεις σκανδάλων σε ημικρατικούς, κρατικούς, τραπεζικούς αλλά και σε δημοτικούς οργανισμούς δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες».

«Το ποδόσφαιρο δεν δέχεται μαθήματα από τους πολιτικούς, που έφεραν τον τόπο μας στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Δεν δέχομαι κανένα μάθημα από πολιτικούς αντίθετα έχουμε μόνο να δώσουμε μαθήματα χρηστής διοίκησης νοικοκυρεμένων οικονομικών», ισχυρίστηκε.

Ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε δυσφορία και για τα επίθετα που τοποθετούνται πριν το όνομά του σε δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, όπως δικτάτορας και αυτοκράτορας και κυρίως για τις λέξεις βρωμιά και δυσωδία.
Σε παρατήρηση ότι ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ «θησαυρίζει» από το ποδόσφαιρο και ότι τα χρήματα μεταφέρονται στις Σεϊχέλες, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή έγιναν κατά την εξέταση της Cytavision.
Σε ερώτηση για την εμπλοκή του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα στα τηλεοπτικά, ο κ. Κουτσκοκούμνης υποστήριξε πως η εμπλοκή του στα τηλεοπτικά υπό τη μορφή του αντιπροσώπου που πωλεί περιεχόμενο στα διάφορα κανάλια, και γι` αυτό κατηγορήθηκε, εξετάστηκε από την ίδια την ΑΔΕΑ και σύμφωνα με την ΑΔΕΑ δεν υπήρχε σύγκρουση με τη λειτουργία του μέσα στην ΚΟΠ.
O Ιωνάς Νικολάου

Η διερεύνηση των καταγγελιών του Μάριου Παναγή συνεχίζεται και θα είναι πλήρης και εξαντλητική, υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάουείπε ότι “ακούγοντας σήμερα τον κ. Κουτσοκούμνη, εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω στα όσα έχει πει είναι το εξής: Διερωτώμαι πράγματι από πού έχει την άποψη ο κ. Κουτσοκούμνης ότι τελικά η διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν στην Αστυνομία δεν θα έχουν αίσιο τέλος. Τι είναι εκείνο που τον κάνει να πιστεύει κάτι τέτοιο; Εγώ εκείνο το οποίο θα ανέμενα είναι όπως η ΚΟΠ και ο κ. Κουτσοκούμνης, αλλά και το κάθε στέλεχος της ΚΟΠ, βοηθήσουν στο να μπορέσουν να διερευνηθούν πλήρως αυτές οι καταγγελίες και αν για παράδειγμα διαπιστωθεί ότι κάποιοι ευθύνονται ή εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αν πάλι δεν προκύψει οτιδήποτε, αφού εκείνοι βοήθησαν ώστε να μπορέσει να γίνει πλήρης διερεύνηση αυτών των υποθέσεων, τότε τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει αυτό που για χρόνια αιωρείται γύρω από το ποδόσφαιρο μας και τα όσα αναφέρονται, εάν και για ποιους λόγους προέκυψαν οι κίτρινοι και οι κόκκινοι φάκελοι, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο δικό μας ποδόσφαιρο. Να επιβεβαιωθεί αυτό το οποίο οι ίδιοι επικαλούνται”.
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου διερωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν να διεξάγεται έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα οριστεί από την ΚΟΠ όταν μάλιστα κάποιες από τις καταγγελίες στρέφονται εναντίον στελεχών της ΚΟΠ; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό”.