Καιρός:Χιονοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται σταδιακά στην περιοχή μας θα επηρεάσει την Κύπρο από τη Δευτέρα.TROODOS-XIONIA

Σύμφωνα με τη Μ.Υ. το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια παράλια και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα δυτικά παράλια γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στους 0 στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τροόδος. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι έντονα. Την Τρίτη χιονόπτωση αναμένεται να σημειωθεί και σε άλλες ορεινές περιοχές και προς το βράδυ ενδεχομένως και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται πτώση.