Κίνημα Οικολόγων:Η 21η Απριλίου να γίνει εφαλτήριο για την προστασία της δημοκρατίας

Unknown-6Το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, με αφορμή την μαύρη επέτειο της 21ης όπου η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα υπογραμμίζει σε διακήρυξη του ότι «η 21η Απριλίου να γίνει εφαλτήριο για την προστασία της δημοκρατίας»

Στην διακήρυξη τονίζονταιι τα πιο κάτω:
«Η 21 Απριλίου, μας φέρνει στο νου την ημέρα που καταλύθηκε η Ελληνική Δημοκρατία, από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών. Ένα πραξικόπημα, η εκδήλωση του οποίου ήταν αναμενόμενη, μέσα στο μονίμως εμφυλιοπολεμικό κλίμα των δεκαετιών του 1950 και 1960. Μία μάλιστα μερίδα του πολιτικού κόσμου ανέχθηκε και συνεργάστηκε με τους πραξικοπηματίες.

Οι συνέπειες των ενεργειών της ανθελληνικής χούντας είναι γνωστές και ιδίως στην Κύπρο, τις βιώνουμε ακόμα. Η μίση μας πατρίδα, που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ούτε λεπτό τα δεινά που οι αυτόκλητοι σωτήρες σε Ελλάδα και Κύπρο προκάλεσαν στον Ελληνισμό.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα καθιστά καθήκον όλων των Κυπρίων το διαρκή αγώνα για την προστασία της δημοκρατίας. Ο καθένας και η καθεμιά οφείλει να περιθωριοποιήσει όσους καπηλεύονται το όνομα του έθνους, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους νοσταλγούς της δικτατορίας. Οι υπερασπιστές των πιο μελανών στιγμών της ιστορίας μας, καμία θέση δεν έχουν στη διεκδίκηση του μέλλοντος της Κύπρου.»