«Norman Atlantic»: Η τραγωδία εξελίσσεται σε πολύνεκρη

 

Αναζητούνται τώρα 90 αγνοούμενοι

 

Άλλος ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του Norman Atlantic, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ύστερα από επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Πρόκειται για τον 58χρονο Νικόλαο Παράσχη, οδηγό βυτιοφόρου από την Ζάκυνθο.?????????????????

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι.
Εκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.
Την ίδια ώρα, ενδεικτικό της σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την λίστα των επιβατών, αλλά και τον αριθμό των αγνοουμένων, είναι η νέα δήλωση στην οποία προέβη ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».
Χθες, ο εισαγγελέας του Μπάρι, είχε κάνει λόγο για 499 επιβάτες στο μοιραίο πλοίο και εξέφρασε φόβους, ότι λόγω της παρουσίας λαθρεπιβατών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστούν και άλλοι νεκροί στο ναυάγιο.

Μετά τη βελτίωση του καιρού θα ρυμουλκηθεί το Norman Atlantic

 

newego_LARGE_t_1101_54445012_type12713

Επιβάτες στο εσωτερικό του πλοίου περιμένουν τους διασώστες τους

Εν τω μεταξύ, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότατα το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου Norman Atlantic, που παραμένει σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.
Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό πρακτορείο μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο έχει δεθεί ήδη από το ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδική ομάδας που επιβιβάστηκε για λίγη ώρα στο πλοίο ενώ στην περιοχή παραμένουν και τα υπόλοιπα πέντε ρυμουλκά που θα συνδράμουν στην όλη επιχείρηση.
Επίσης ειδικές ομάδες επιβιβάστηκαν για κάποιες ώρες στο πλοίο χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε αυτό και αν η φωτιά συνεχίζει να καίει λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να έχει αποδεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων που βρίσκονταν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή και παραμένει μόνο ένα ιταλικό πλοίο που ολοκλήρωσε κάποιες έρευνες και θα αποδεσμευθεί κι αυτό με τη σειρά του.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.