Αλλες δύο συλλήψεις για το φόνο στο Μιτσερό

 Ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί ο 33χρονος Ρουμάνος


imagew-2.aspx
Σε δύο νέες συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση της 38χρονης Marry Rose, της οποίας το πτώμα εντοπίστηκε την Κυριακή μέσα σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού,  προχώρησε χθες  η Αστυνομία,

Σύμφωνα με τον   εκπρόσωπος της Αστυνομίας, πρόκειται για δύο πρόσωπα ηλικίας 35 και 30 χρόνων, τα οποία συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης.

Οι 35χρονος και 30χρονος τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και προσήχθησαν σήμερα το πρωί στο δικαστήριο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο είναι αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.
Εκ μέρους της Αστυνομίας, ο υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο «Ορέστης 35» παρέλαβε την 38χρονη και την κόρη της, το βράδυ της 4ηςΜαΐου 2018.
Ο ανακριτής πρόσθεσε ακόμη πως η φωτογραφία του πρώτου υπόπτου (ο 30χρονος) είναι η ίδια με αυτή του «Ορέστη», με τον οποίο συνομιλούσε η Mary Rose, μέσω κοινωνικών δικτύων
Όπως λέχθηκε από την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος ύποπτος, ανακρίθηκε στις 16/4 και δεν παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την 38χρονη.
Όπως σημειώνει ο ανακριτής, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Badoo (site γνωριμιών), διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός του «Ορέστη» διαγράφηκε, αλλά τους δόθηκε η διεύθυνση IP.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 18/4/2019 εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Σύμφωνα με εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι ο δεύτερος ύποπτος (35χρονος) είχε στο Facebook φωτογραφίες του λατομείου του Μιτσερού και του φρεατίου που βρέθηκε το πτώμα.
Όσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως στην κατοικία του βρέθηκε σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η 38χρονη, κολλητική ταινία, κινητά και φωτογραφικές. Μάλιστα, κατά τη σύλληψη, προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα τηλεφώνου.
Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.
Ακόμη, σε έρευνες που έγιναν στην κατοικία του πρώτου υπόπτου, κατασχέθηκε ένα τάμπλετ, ένας υπολογιστής και φωτογραφικές μηχανές.
Από την πλευρά του, ο πρώτος ύποπτος, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, αρνήθηκε τα αδικήματα και γνωστοποίησε ότι γνωρίζει τον δεύτερο ύποπτο από το εργασιακό του περιβάλλον.
Στη συνέχεια, ο ανακριτής εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναμένονται και άλλες καταθέσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
Ο ανακριτής της υπόθεσης αντεξετάστηκε στη συνέχεια από τον συνήγορο του πρώτου υπόπτου (30χρονος) και σημείωσε πως ο «Ορέστης» φέρεται να είχε δεσμό με την 38χρονη.
Ο ανακριτής τόνισε επίσης ότι εξετάζεται και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς φέρεται πως ο 35χρονος να διαχειριζόταν τον λογαριασμό του 30χρονου «Ορέστη».
Ο ανακριτής σημείωσε παράλληλα πως ο πρώτος ύποπτος είπε ψέματα σχετικά με την κατοχή ενός υπολογιστή και ενός κινητού τηλεφώνου.
Κάποια στιγμή, ο πρώτος ύποπτος ρώτησε έντονα: «Μπορώ να μιλήσω;», με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να εξηγεί πως από τη στιγμή που έχει δικηγόρο, δεν δικαιούται να μιλήσει.

Ελεύθερος ο συμβίος του θύματος

Εν τω μεταξύ ελεύθερος, χωρίς να κατηγορηθεί, αφέθηκε σήμερα το πρωί, ο 33χρονος Ρουμάνος, πρώην συμβίος της άτυχης 38χρονης Marry Rose και της 6χρονης κόρης της η οποία επίσης αγνοείται.