Συνεχίζουν τις καταλήψεις δρόμων στο Λονδίνο οι ακτιβιστές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι καταλήψεις σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου από ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellion.image-1.ashx

Οι καταληψίες ζητούν την άμεση λήψη δραστικών μέτρων από τη βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Καλούν την κυβέρνηση να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων από ορυκτά καύσιμα έως το 2025.

Οι ακτιβιστές παραμένουν συγκεντρωμένοι στις περιοχές Oxford Circus, Marble Arch, στη γέφυρα Waterloo και στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο, έχοντας σταματήσει την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τις τρεις προηγούμενες ημέρες η αστυνομία προέβη σε περίπου 390 συλλήψεις, κυρίως για παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους για την κλιματική αλλαγή δέθηκαν χθες με χειροπέδες στο φράχτη του σπιτιού του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών, ενώ άλλοι ανέβηκαν πάνω σε συρμό τρένου.

Οι ενέργειές τους έχουν διχάσει τους Βρετανούς, που συμφωνούν μεν με την ανάγκη λήψης μέτρων για το περιβάλλον, αλλά δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιας φύσης και τόσο μεγάλης διάρκειας δράσεις, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Δημοσκόπηση της YouGov σε δείγμα 3.561 πολιτών δείχνει ότι το 52% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τον τρόπο της διαμαρτυρίας, έναντι ποσοστού 36% που στηρίζει τις ενέργειες του Extinction Rebellion.