Bρετανία: Προβάδισμα στο Κόμμα του Brexit του Φάρατζ στις ευρωεκλογές

 

Προβάδισμα στο νεοσύστατο «Κόμμα του Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ δίνουν ως προς την πρόθεση ψήφου δύο δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, στις οποίες θα συμμετάσχει τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν έχει κυρωθεί μέχρι τότε η συμφωνία για το Brexit.imagew-2.aspx

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times (που διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη) δίνει ποσοστό 23% στο κόμμα του πρωτεργάτη της ψήφου υπέρ του Brexit, με τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν να ακολουθούν στο 22%. Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί έπονται με 17%.

Δεύτερη δημοσκόπηση από την ίδια εταιρεία (Δευτέρα και Τρίτη) τοποθετεί το Κόμμα του Brexit στο 27% έναντι πάλι 22% για το Εργατικό Κόμμα και 15% για τους Συντηρητικούς.

Την περασμένη εβδομάδα το νέο κόμμα του κ. Φάρατζ είχε 15% στην πρόθεση ψήφου, υπολειπόμενο του 24% των Εργατικών και του 16% των Συντηρητικών.

Οι δημοσκόποι επισημαίνουν ότι πολλοί παλιοί ψηφοφόροι του πρώην κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ, του UKIP, τον έχουν ακολουθήσει.

Το UKIP συγκεντρώνει μόνο 6%, με τους ψηφοφόρους να του γυρνούν την πλάτη μετά από τη στροφή του κόμματος προς την άκρα δεξιά.

Σε συνέντευξή του στην Daily Express ο Νάιτζελ Φάρατζ δηλώνει ενθουσιασμένος με το «κύμα υποστήριξης», που όπως λέει εισπράττει.

«Πρέπει να είμαστε ελαφρώς επιφυλακτικοί με τις δημοσκοπήσεις, αλλά συνολικά το Κόμμα του Brexit έχει ξεκινήσει καλά», δηλώνει ο Βρετανός πολιτικός.

Ο κ. Φάρατζ ίδρυσε το νέο κόμμα μόλις στα τέλη Ιανουαρίου, αντιδρώντας στην «προδοσία» της ψήφου των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit.