Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ελ. Θεοχάρους στη Νέα Υόρκη

Ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη επίσκεψη της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης της ομογένειας 3για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και την μεγάλη παρέλαση στο Μανχάταν για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ως τιμώμενο πολιτικό πρόσωπο. Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο δήλωσε:
«Ένιωσα βαθύτατη συγκίνηση και συγκλονισμό από τις εκδηλώσεις των ομογενών στη Νέα Υόρκη. Αισθάνεσαι το Ελληνικό πνεύμα, το πνεύμα της ελευθερίας.
Εκεί εξακολουθεί να υπάρχει ένας ελληνισμός αλώβητος από τη διάβρωση που έχει υποστεί ο Ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ένας Ελληνισμός ακραιφνής, που εξακολουθεί να τιμά τις παραδόσεις και τους ανθρώπους που στηρίζουν την πατρίδα μας.
Στην παρέλαση της ομογένειας στο Μανχάταν παρευρέθηκα ως τιμώμενο πολιτικό πρόσωπο, «honorary marshal» κατά την ορολογία τους. Την παρέλαση από την εξέδρα παρακολουθήσαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Βόρειας Αμερικής Δημήτριος, η ηγεσία της ομογένειας, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολλοί Αμερικανοί Γερουσιαστές και Βουλευτές.
Οι Βορειοηπειρώτες Βορείου Αμερικής ζήτησαν να κατέβω από την εξέδρα και να παρελάσω μαζί τους, κρατώντας τη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αυτή τη σημαία που προκάλεσε και τον ατυχή θάνατο του. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την μεγάλη αυτή τιμή.
Οι εορτασμοί της ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου διήρκησαν τρεις ημέρες με πάρα πολλές εκδηλώσεις στις οποίες κλήθηκα να λάβω μέρος, όπως η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο «Bowling Green» όπου βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία 25 χρόνια.
Προσφώνησα την τελετή παρουσία εκατοντάδων Αμερικανών. Η μπάντα του Δήμου Κερκυραίων «Ο Μάντζαρος» παιάνιζε και το «Μακεδονία Ξακουστή», όσο και αυτό ενοχλεί τους οποιουσδήποτε μεταμοντέρνους εκσυγχρονιστές και «εθνομηδενιστές».
Στο μεγάλο δείπνο που πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ παρουσία Αμερικανών Γερουσιαστών και άλλων επισήμων, η ομογένεια παρευρέθηκε σύσσωμη και πολλοί εξ αυτών δεν χωρούσαν για να εισέλθουν στην αίθουσα. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση απευθυνόμενη σε αυτούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου.
Ήταν πολύ συγκλονιστική εμπειρία για μένα. Ευχαριστώ και πάλι την ομογένεια για την τιμή που μου έχει κάνει».