«Πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για αυτοδιάλυση της Βουλής

Το ΑΚΕΛ απάντησε σήμερα στις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ για αυτοδιάλυση της Βουλής χαρακτηρίζοντας τες ως πυροτέχνημα .Unknown-1

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτιός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργου Λουκαΐδη για θέματα επικαιρότητας αν’εφερε:
«H πρόταση αυτή του κ. Νεοφύτου στερείται σοβαρότητας. Πρόκειται για έναν ακόμα πολιτικό θεατρινισμό. Την ώρα που η Βουλή αποφάσιζε, με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ, ένα ψήφισμα καταπέλτη που απέδιδε ασήκωτες ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, αντί ο κ. Νεοφύτου να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης ή του Υπουργού Οικονομικών ζήτησε την αυτοδιάλυση της βουλής, με έναν τρόπο που θυμίζει περισσότερο πυροτέχνημα παρά οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ενέργειες που ζημιώνουν την πολιτική ζωή του τόπου και αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ο κ. Νεοφύτου έχει επιλογή: να καλέσει την κυβέρνηση του να παραιτηθεί και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του ΠτΔ:
Σε ότι αφορά τις απαξιωτικές αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις δανεικές ψήφους των τουρκοκυπρίων, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να σταματήσει να δαιμονοποιεί τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης κινείται με βήματα σταθερά ώστε να παρουσιάζεται ως κοινοτάρχης παρά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και θα λέγαμε ότι, όντως, κάποιοι βάζουν όχι μόνο το κόμμα, αλλά και τον εαυτό τους πάνω από τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.»