Διμερή, περιφερειακά και ενέργεια συζήτησε ο ΥΠΕΞ με την ηγεσία του Λιβάνου

 

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου, περιφερειακά θέματα και τα ενεργειακάimagew.aspx ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Λιβάνου.

Με αφορμή την παρουσία του στη Βηρυτό για την πρώτη τριμερή Υπουργική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, τον Πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι, και τον Πρόεδρο της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι.

Ο κ. Χριστοδουλίδης απηύθυνε πρόσκληση, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προς τον Πρωθυπουργό Χαρίρι, να επισκεφτεί την Κύπρο το συντομότερο δυνατό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Χαρίρι, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών, τόσο σε επίπεδο Κυβερνήσεων, όσο και μεταξύ των δύο λαών.

Είπε επίσης ότι αντάλλαξαν με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου απόψεις για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην περιοχή, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για την προώθηση των κοινών συμφερόντων τους, προς όφελός των λαών τους.