Η Αστυνομία διερευνά τους κόκκινους φακέλους της UEFA

Στη Νομική Υπηρεσία η υπόθεση Ουζόχο

 

imagew-1.aspxΓια 4 αγώνες ομάδων της Β΄ Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, η Αστυνομία διερευνά τους φακέλους της UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, λαμβάνονται καταθέσεις και ετοιμάζοντας αιτήματα δικαστικής συνδρομής τα οποία θα σταλούν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της ΚΟΠ για διακοπή του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην υπόθεση Ουζόχο, λέγοντας πως πλέον ο φάκελος με εισήγηση την δίωξη 3 προσώπων, σε σχέση με υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, έχει πάει στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να την προωθήσει στο Δικαστήριο.

Ο κ. Αγγελίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις κατάσχεσης και σύλληψης ατόμων για υπόθεση ναρκωτικών, στη σύλληψη ατόμου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας καθώς και σε υπόθεση κλοπής από 81χρονη.

Υπόθεση κόκκινων φακέλων

Σε σχέση με την απόφαση της ΚΟΠ να διακόψει το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας λόγω των φακέλων που παραλήφθηκαν από την UEFA για αγώνες με έντονη στοιχηματική δράση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως τις τελευταίες μέρες δεν έχουν έρθει οποιοιδήποτε φάκελοι αλλά αυτό έγινε σταδιακά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Αστυνομία, όπως είπε, παρέλαβε φακέλους για 4 ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων της Β΄ Κατηγορίας. Οι τρεις αφορούσαν αγώνες για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας και ο 4ος για αγώνα Κυπέλλου στον οποίο συμμετείχαν και πάλι ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Η υπόθεση αφορά υπόνοια ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως προς τις μαρτυρίες και γι αυτό το ΤΑΕ Αρχηγείου έχει προχωρήσει στη λήψη καταθέσεων, αξιολογεί όλα τα δεδομένα, έχουν ετοιμαστεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής τα οποία αναμένεται να σταλούν σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες με συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στη βάση αυτών που αναζητά η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, τα αποτελέσματα αυτών των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας για τις έρευνες σε σχέση με τις μαρτυρίες που αναζητούνται. Όπως είπε, για κάποια τέτοιου είδους αιτήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, δεν είχαν δοθεί απαντήσεις.

Υπόθεση Ουζόχο

Αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση με το Δελτίο Υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Ουζόχο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως είχαν γίνει από πλευράς ΤΑΕ όλες οι εξετάσεις και έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελος προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση στο Δικαστήριο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως για την υπόθεση θα υπάρξει ουσιαστικά η δίωξη τριών προσώπων, του 43χρονου που είχε αρχικά συλληφθεί σε σχέση με τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, καθώς επίσης για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Για τα άλλα δύο πρόσωπα 41 και 46 χρόνων που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε σχέση με υπόθεση, θα κατηγορηθούν για τα αδικήματα της καταδολίευσης και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Οι εισηγήσεις της Αστυνομίας στη βάση των εξετάσεων και του μαρτυρικού υλικού, έγιναν δεκτές από τη Νομική Υπηρεσία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, όταν θα εκδικάσει την υπόθεση.

Υπόθεση ναρκωτικών

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως οι δύο 25χρονοι που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση ναρκωτικών θα παραμείνουν υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών. Όπως η ποσότητα που εντοπίστηκε ήταν συνολικού βάρους 2 κιλών και 479 γραμμαρίων και εντοπίστηκε χθες από μέλη της Αστυνομίας, μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ.

Όπως είπε, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρήσεων και μετά από πληροφορία, γύρω στις 9.45 το βράδυ χθες, 25χρονος, ο οποίος ενώ επιβιβαζόταν σε μοτοσικλέτα, ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ και θεάθηκε να ρίχνει μία τσάντα στο έδαφος, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης 1 κιλού και 91 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στη μοτοσικλέτα του πρώτου 25χρονου, όπου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ακόμη 1 κιλό και 376 γραμμάρια κάνναβης.  Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εξέλθει από κατοικία όπου βρισκόταν άλλος ένας 25χρονος. Από εξετάσεις στην συγκεκριμένη οικία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως είπε.

Η ΥΚΑΝ, μετά και την έκδοση των διαταγμάτων κράτησης των δύο νεαρών, συνεχίζει τις εξετάσεις για την υπόθεση.

Παιδική πορνογραφία

Σε σχέση με νέα υπόθεση παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 35χρονου κατοίκου Λευκωσίας, εναντίον του οποίου εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης 4 ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως είπε, η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έρευνα του Γραφείου, εξήγησε, είχε γίνει την περασμένη Κυριακή, όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια από την οικία του υπόπτου, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας σκληρός δίσκος.

Από τις εξετάσεις στα τεκμήρια εντοπίστηκε σε αυτά ένας σημαντικός αριθμός αρχείων που φαίνεται ότι είναι παιδικό πορνογραφικό υλικό. Στην πρώτη ανάκριση δεν είχε απαντήσει τις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για να διακριβωθεί η έκταση των αρχείων που υπάρχουν.

Υπόθεση κλοπής από ηλικιωμένη

Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε το κοινό, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με άτομα που ξεγελούν το κοινό με σκοπό την κλοπή χρημάτων με αφορμή κρούσμα κλοπής χρημάτων με θύμα 81χρονη στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από την ηλικιωμένη, χθες το απόγευμα, την επισκέφθηκαν στην οικία της δύο άγνωστες γυναίκες, οι οποίες τις παρουσιάστηκαν ως μέλη Ιδρύματος που ασχολείται με τον έλεγχο πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ακολούθως, η ηλικιωμένη τους είχε δώσει 7 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, και οι γυναίκες αφού της είπαν πως θα της τα επιστρέψουν εξαφανίστηκαν με τα χρήματα. Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε, οι δύο  γυναίκες είναι μέτριας σωματικής διάπλασης και η μια είχε ξανθά μαλλιά, ενώ η δεύτερη μαύρα.