ΑΚΕΛ και Αλληλεγγύη καλούν τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να σταματήσει να υποσκάπτει το ΓεΣΥ

Καίρια εκτεθειμένος βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος φέρεται να υποσκαπτει υπογείως  το ΓεΣυ και όπως φαίνετι αυτός είναι ο πολιτικός αρχηγός τον οποίο φωτογράφιζε ο τέως Υπουργός Υγείας Γ.Παμπορίδης, ότι υπόσχεται σε γιατρούς και να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ και μετά τις ευωεκλογές θα προωθήσει νομοσχέδιο για πολυασφαλιστικό συστημα Υγείας.imagew-1.aspx

Το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοινώσεις τους καλούν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να σταματήσει να υποσκάπτει το ΓεΣΥ ενώ το Κίνημα Αλληλεγγυη θέτει θέμα και για τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον οποίο ερωτά ξανά κατ πόσο ο ιδιος θα ενταχθεί (ως γατρός) στο ΓεΣΥ.

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ 

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Οι καταγγελίες του τέως Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για τον πολιτικό αρχηγό που ενεργεί στο παρασκήνιο και με ανθρώπους του για να αποτρέψει τους γιατρούς -και όχι μόνο- να συμβληθούν με το ΓΕΣΥ, είναι πολύ σοβαρές και εξόχως ανησυχητικές. Ο κ. Παμπορίδης είναι φανερό ότι φωτογραφίζει τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ως τον αρχηγό κόμματος που στέλνει το μήνυμα στους γιατρούς να αντέξουν ως τον Ιούνιο, γιατί μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να αλλάξει την φιλοσοφία του ΓΕΣΥ.
Οι καταγγελίες αυτές ενισχύονται και από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, με βάση το οποίο ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης στοχεύοντας να αποτρέψει τους εισαγωγείς φαρμάκων να συμβληθούν με το ΓΕΣΥ, επικαλέστηκε δέσμευση του Αβέρωφ Νεοφύτου να ευνουχίσει το ΓΕΣΥ μετά την 1η Ιουνίου. Οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις αμφοτέρων σήμερα στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες.
Αυτά από μόνα τους επιβεβαιώνουν την πολιτική διαπλοκή με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και εξηγεί όλα όσα εξελίσσονται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο ώστε να μην συμβληθούν οι πάροχοι υγείας με το ΓΕΣΥ, για να επικαλεστεί στη συνέχεια τα προβλήματα ο κ. Νεοφύτου και να επιδιώξει την ανατροπή της φιλοσοφίας του.
Ο κ. Νεοφύτου πρέπει αμέσως να τερματίσει την υπονόμευση του ΓΕΣΥ και να δεσμευτεί δημόσια και ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα, ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αναλάβει πρωτοβουλία ή/και να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια ευνουχισμού του ΓΕΣΥ και αλλαγής της φιλοσοφίας του μετά την εφαρμογή του.
Το αντίθετο, θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας τα οποία επικαλούνται τον κ. Νεοφύτου για να αποτρέψουν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, να συνεχίσουν να το κάνουν με στόχο την ανατροπή του. Θα επιτρέπει όμως ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνο τον Αβέρωφ Νεοφύτου για τα αυξημένα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στα πρώτα στάδια εφαρμογής του ΓΕΣΥ, τα οποία ήδη προαλείφεται να εκμεταλλευτεί για να υλοποιήσει την πρόθεσή του να κόψει τα πόδια του μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ, προτού καν αυτό κάνει τα πρώτα δύσκολα βήματα του. Η κοινωνία αναμένει απαντήσεις από τον κ. Νεοφύτου.

Η Αλληλεγγύη

Στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνει τα πιο κάτω:

«Η εφαρμογή του ΓεΣΥ πέραν του ότι θα προσφέρει επιτέλους ποιοτική και ισότιμη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες, αποκαλύπτει ταυτόχρονα το ποιόν και τις προθέσεις κάποιων πολιτικών αρχηγών. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει.
Οι κατηγορίες του τέως Υπουργού Υγείας δεν έγιναν τυχαία.
Ο κ. Νεοφύτου δεν χάνει ευκαιρία σε δημόσιες τοποθετήσεις του να αναφέρει πως ο ίδιος ήταν και είναι υπέρ του Πολυασφαλιστικού και πως αναγκάστηκε να συναινέσει στο μονοασφαλιστικό λόγο της θέσης της πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το πίστεψε ποτέ δεν το στήριξε.
Γνωστή είναι και η θέση και οι πράξεις του κ. Σιζόπουλου ο οποίος ζητά την αναβολή του ΓεΣΥ βάζοντας νέες ανεφάρμοστες ιδέες στο τραπέζι. Σε κάθε ολομέλεια που συζητείται ένα νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ δεν χάνει ευκαιρία να βάλει σωρεία τροπολογιών είτε για να σταυρώσει κονδύλια είτε για να βάλει εμπόδια στην ομαλή του εφαρμογή. Είναι φανερό πως ούτε πιστεύει ούτε θέλει το ΓεΣΥ.
Για άλλη μια φορά τον καλούμε να απαντήσει στο απλό ερώτημα:  Όντας γιατρός και πρόεδρος κόμματος ο κ. Σιζόπουλος ο οποίος υπερψήφισε τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ θα ενταχθεί ή όχι στο ΓεΣΥ;»