Το Κίνημα Οικολόγων καλεί τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ν’απαντήσει ευθαρσώς στις αιχμές Παμπορίδη για το ΓεΣΥ

 

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με ανακοίνωση τουimagew-1.aspx καλεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να απαντήσει ευθαρσώς στις αιχμές του τέως Υπουργού Υγείαςκ.Παμπορίδη  ότι πολιτικός αρχηγός υποσκάπτει το ΓεΣΥ προτρέποντας γιατρούς να μην ενταχθούν και ότι μετά τις εκλογές θα περάσει νόμο για πολυασφαλιστικό. Στην ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων τονίζει:

 

«Κάποιοι Πολιτικοί Αρχηγοί φαίνεται ότι το παίζουν σε διπλό ταμπλό στο ΓΕΣΥ.
Η πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter του πρώην Υπουργού Υγείας Γιώργου  Παμπορίδη άναψε και πάλι φωτιές ανάμεσα στους Πολίτικους Αρχηγούς

Ο κ. Παμπορίδης αποκάλυψε ότι ψιθυρίζεται από καιρό σχετικά με την υπόσκαψη του ΓΕΣΥ από συγκεκριμένους Πολιτικούς Αρχηγούς. Πολιτικός αρχηγός -λέει- προτρέπει τους γιατρούς σε κατά ιδίαν συναντήσεις να μην μπουν στο ΓΕΣΥ γιατί μετά τις ευρωεκλογές θα περάσει νόμο που θα το εξουδετερώνει.

Μιλάει ξεκάθαρα για οικονομικά συμφέροντα των ημετέρων (“τα ριάλια των κολλητών σας”) που επηρεάζονται από τη σημερινή μορφή του ΓΕΣΥ,  στα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών (άρα πολυασφαλιστικό) και των μεγαλογιατρών.

Κατά πρώτον επιβάλλεται ο κ. Παμπορίδης να αφήσει τα υπονοούμενα και να μιλήσει ανοικτά. Το οφείλει στην μεγάλη υπόθεση της εισαγωγής και εφαρμογής στη Κύπρο ενός καθολικού και αποτελεσματικού ΓΕΣΥ.

Κατά δεύτερον διερωτόμαστε πραγματικά ποιος Πολιτικός Αρχηγός μπορεί να πείσει τους ακροατές του ότι μπορεί να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για το ΓΕΣΥ. Οι Πολιτικοί Αρχηγοί που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι πολύ περιορισμένοι και συγκεκριμένοι.

Ορθώς λοιπόν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ένιωσε την ανάγκη να αμυνθεί αφού όλα τα δεδομένα τον δακτυλοδείχνουν ως τον Πολιτικό Αρχηγό που εννοούσε ο κ. Παμπορίδης.
Ο τρόπος που απάντησε όμως επιβεβαιώνει τις υποψίες. Ο κ. Νεοφύτου δηλώνει και δημόσια ότι εξακολουθεί να πιστεύει και να εργάζεται για ένα πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ.
Καλείται λοιπόν δημόσια να απαντήσει :

• πιστεύει ότι το προωθούμενο ΓΕΣΥ είναι βιώσιμο ή εξακολουθεί να
πιστεύει ότι το ΓΕΣΥ θα έχει μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία που θα οδηγήσει αναπόδραστα στην κατάρρευση του και στην καταφυγή σε πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ;

Ιδού η Ρόδος κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου.»

Δηλώσεις Αβέρωφ

Ο  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στις αιχμές που άφησαν χθες πολιτικοί αρχηγοί για προσπάθεια από το κυβερνών κόμμα για εφαρμογή ενός πολυασφαλιστικού συστήματος στο ΓεΣΥ, απάντησε σήμερα πως «στηρίξαμε το μονοασφαλιστικό όταν είδαμε πως όλοι οι υπόλοιποι είχαν αυτήν την άποψη, γιατί δεν έχουμε «γινάτια»,  απάντησε σήμερα
Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης του στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πάχνας, ο κ.Νεοφύτου ανέφερε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση μας θεωρούσαμε ότι το πολυασφαλιστικό είναι πιο κατάλληλο μοντέλο, δεν είναι μυστικό για κάποιους να το ανακαλύπτουν και να νομίζουν ότι ανακάλυψαν κάτι που δεν προϋπήρχε».

Είμαστε μια παράταξη που δεν έχει γινάτια, υπέδειξε και πρόσθεσε «όταν είδαμε ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν την άποψη του μονοασφαλιστικού,  γιατί νιώθουμε την ευθύνη μας έναντι του συνόλου των ασθενών, για να μπορεί οποιοσδήποτε ασθενής, ανεξάρτητα της οικονομικής του δύναμης, να παίρνει την καλύτερη φροντίδα και  να έχει την επιλογή, όχι μόνο των γιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και την επιλογή των γιατρών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για να στείλουμε αυτό το ξεκάθαρο και απόλυτο μήνυμα,  στηρίξαμε το μονοασφαλιστικό».

Είμαστε, συνέχισε,  το κόμμα που στήριξε και στηρίζει όλα τα κρατικά – κυβερνητικά νομοσχέδια και τη δημιουργία του ΟΚΥπΥ, την ενίσχυση του ΟΑΥ, τους κανονισμούς για την εγγραφή των γιατρών, των νοσηλευτών «και  κάνουμε ότι μπορούμε, μαζί με την Κυβέρνηση μας, για να εφαρμοστεί (το ΓεΣΥ) από την 1η Ιουνίου 2019 στην πρωτοβάθμια και από την 1η Ιουνίου 2020 στη δευτεροβάθμια».

«Αυτά τα κουτσομπολιά δεν μας αφορούν. Το διευκρινίσαμε και δεν χρειάζεται να απαντούμε σε κανέναν. Οι πράξεις μέσα από τη Βουλή και οι πολιτικές της Κυβέρνησης είναι η καλύτερη απάντηση», συμπλήρωσε.

 

Το tweet Παμπορίδη

Ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος  Παμπορίδης, σε tweet του την Παρασκευή  (5/4) έγραψε: «Προς τον πολιτικό αρχηγό που λέει στους επαγγελματίες υγείας να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ υποσχόμενος ότι μετά τις ευρωεκλογές θα φέρει τροποποίηση της νομοθεσίας για να το εξουδετερώνει: Αντροπή σιόρ! Εμπήκατε τζιαμέ για τον κόσμο. Όϊ για τα ριάλια των κολλητών σας. Ξεφτίλες».d22fcdd8ed993b3e11b8bcd738c633bb

Το σχετικό tweet όπως ήταν λογικό ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων κατά του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού που φέρεται να προέβη σε αυτές τις «προτροπές».

Πολλοί χρήστες του twitter κάλεσαν τον κ. Παμπορίδη να κατονομάσει τον συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό που υποσκάπτει την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Το tweet Παμπορίδη σχολίασε ο πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης γράφοντας: «Ο Παμπορίδης είναι ξεκάθαρος: πολιτικός αρχηγός υποστηρίζει ότι θα αλλάξει τον νόμο για το ΓΕΣΥ μετά τις ευρωεκλογές. Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο για να τον παίρνουν στα σοβαρά όταν το υπόσχεται; Ο Περδίκης; Ο Λιλλήκας; Η Θεοχάρους; Κουίζ για εύκολους λύτες», φωτογραφίζοντας έτσι, «μεγάλο» κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ο  Αβέρωφ Νεοφύτου, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος την επομένη λέγοντας ότι  ο ΔΗΣΥ δεν επιθυμεί καμία αναβολή και καμία αναστολή του ΓεΣΥ και δεν έχει προχωρήσει σε καμία υπόσκαψη.Οταν κλήθηκε να σχολιάσει το  tweet του τέως υπουργού Υγείας είπε πως δεν θα τρέχουμε ξοπίσω από αναφορές των οποιωνδήποτε.