Δεν προτίθεται να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, ανακοίνωσε το American Medical Center

Το American Medical Center/American Heart Institute (AMC/AHI), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν προτίθεται να ενταχθεί στο ΓεΣΥ   εκφράζοντας τη θέση  όότι το προτεινόμενο Σχέδιο Υγείας δεν είναι βιώσιμο και η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας της ιατρικής φροντίδας”.Unknown-1

Με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στην πρόθεση κάποιων νοσηλευτηρίων να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, ανάμεσα τους και το Aimis  το οποίο προσφέρει  υπηρεσίες και από τον χώρο του American Medical Center, διευκρινίζεται  -σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι το AMC/ AHI δεν ενστερνίζεται τη θέση που εκφράζει ο Διευθυντής του Aimis.
Οπως αναφέρεται περαιτέρω, ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, μιλώντας εκ μέρους του American Medical Center/American Heart Institute, σχολίασε την αναφορά που γίνεται στο δημοσίευμα ότι γυρίζει ο τροχός υπέρ του ΓεΣΥ, δηλώνοντας “ότι αποτελεί εμπαιγμό του κοινού μια τέτοια τοποθέτηση, καθώς πρόκειται για μια “απέλπιδα προσπάθεια του ΟΑΥ, ο οποίος τροφοδοτώντας τα ΜΜΕ με ανακρίβειες συνεχίζει να παραπληροφορεί κατασκευάζοντας ειδήσεις ότι δήθεν κάποιες «κλινικές» παρουσιάζονται έτοιμες να ενταχθούν στο ΓεΣΥ”. Ωστόσο, προστίθεται, “αποκρύπτουν τα πραγματικά δεδομένα, ότι κάποιες από τις εν λόγω «κλινικές» είναι απλά ιατρεία που δεν έχουν την δυνατότητα παροχής δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας και ούτε καν διαθέτουν κλίνες νοσηλείας”.

Το American Medical Center/American Heart Institute, ανέφερε ο Δρ. Σωτηρίου, θα ενταχθεί στην Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής, “καθώς σκοπός του Κέντρου είναι να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες”.