Με μέτρα προειδοποιούν οι εργαζόμενοι απογευματινών-βραδινών προγραμμάτων του Υπ.Παιδείας

 

 Ζητούν να ενημερωθούν για τη μελέτη εξορθολογισμού  και για το καθεστώς εργασίας τους

 

Έφτασε το τέλος του Μάρτη 2019 και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται imagew-2.aspxστα απογευματινά και βραδινά προγράμματα «ακόμη περιμένουν την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου για το τι μέλλει γενέσθαι με το καθεστώς εργοδότησης τους», αναφέρουν, σε ανακοίνωση τους, οι ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΥΠΠΟΣ και Απογευματινά – Βραδινά Τεχνικών Σχολών.

«Στις 28/3/2018 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης εξορθολογισμού που θα απαντούσε και στο φλέγον θέμα της αλλαγής καθεστώτος εργασίας και επαναφοράς μας σε μισθωτούς μέχρι το Μάρτιο του 2019. Η μελέτη εκπονήθηκε όμως στα χέρια μας δεν έφτασε ποτέ και ακόμη αναμένουμε την συνάντηση για να ενημερωθούμε για τις εισηγήσεις της τεχνικής επιτροπής. Το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση χρονοτριβούν και ροκανίζουν τον χρόνο, ώστε ακόμη μια χρονιά να μας βρει να εργαζόμαστε υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών», προσθέτουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι ενώ ανάμεναν να καλεστούν για τις τελικές συζητήσεις από αέρος ενημερώθηκαν ότι τελείωσε η πρώτη φάση.

«Μας εμπαίζουν και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε την κοροϊδία», αναφέρουν και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με τους εκπροσώπους τους την ερχόμενη βδομάδα για παράδοση της μελέτης εξορθολογισμού  και να τους κατατεθούν οι τελικές εισηγήσεις .

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, θα κατέλθουν σε 48ωρη απεργία στις 11 και 12 Απριλίου.