Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Αιγαίο, η Κύπρος και η Μαύρη Θάλασσα μας ανήκουν

1209617Μας ανήκει η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος. Είναι περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη του άμεσου ενδιαφέροντός μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 Ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ,  αναφερόμενος  στη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα δήλωσε προκλητικά:«Μας ανήκει η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος. Είναι περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη του άμεσου ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια ομιλίας του.
2660033

Δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του φωτογραφία μελών του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιας Άμυνας (SAS) με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας, στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Στις φωτογραφίες  που δημοσίευσε το Υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας  φαίνονται μέλη της SAS, στον βυθό της Σούδας, να κρατούν την τουρκική σημαία.Πρόκειται για την  Ομάδα Υποβρύχιας Άμυνας (SAS), στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, κατά το διάστημα 14ης και 21ης Μαρτίου.

 

2659980

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και τις φωτογραφίες από την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.