Στην κορυφή της Ευρώπης από το βράδυ της Κυριακής ο Μίλαν Τραΐκοβιτς

imagew.aspxΣτην κορυφή της Ευρώπης από χθες το βράδυ βρίσκεται ο Κύπριος αθλητής, σερβικής καταγωγής, Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Στον χθεσινό τελικό των 60μ. με εμπόδια, σε μια δυνατή κούρσα, χρειάστηκε η βοήθεια του photo finish για να αναδείξει τον νικητή. Με τον τερματισμό του, ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη, ενώ όλοι οι αθλητές περίμεναν να δουν τα αποτελέσματα, έμεινε πεσμένος στο έδαφος. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έμεινε έκπληκτος, και συνειδητοποιώντας τη μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε τόσο στην καριέρα του όσο και στον κυπριακό στίβο άρχισε να τρέχει στο γήπεδο, δείχνοντας το χαρτί με το όνομα του, και κατευθυνόμενος προς την κοπέλα του και τον προπονητή του, από τη χαρά του γλίστρησε και έπεσε κάτω, κάτι που καταγράφηκε από τις κάμερες και με το European Athletics, να γράφει στο Twitter του, χαριτολογώντας ότι ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν πήγαν όπως θα έπρεπε.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τις οποίες μεταδίδει στο Twitter του το European Athletics, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ερωτηθείς πώς νοιώθει που κέρδισε στον τελικό των 6ομ. με εμπόδια, είπε ότι είναι καταπληκτικό.

«Ένοιωθα πολύ καλά κατά τη διάρκεια όλης της φετινής χρονιάς, όπως και την περσινή χρονιά. Είχα μια αποτυχία στο Μπέρμιγχαμ και απογοητεύτηκα. Ήξερα ότι θα έρθω εδώ και θα είμαι σε θέση να κυνηγήσω ένα μετάλλιο . Ήρθα εδώ με τον καλύτερο χρόνο της σεζόν, αλλά η κούρσα ήταν πολύ δύσκολη. Ήμουν στην πρώτη διαδρομή, αλλά έμεινα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος και προσπάθησα να τρέξω καλά και πήρα το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι έμεινε έκπληκτος όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είπε: «Χτύπησα δύο εμπόδια πολύ-πολύ δυνατά και προς το τέλος κοίταξα στα γρήγορα στα αριστερά μου και είδα τόσους πολλούς αθλητές δίπλα μου και ήμουν κάπως: Ωχ όχι, αν δεν χτυπούσα τα εμπόδια θα ήμουν πρώτος και όταν είδα το όνομα μου πρώτο, είπα οκ».« Ήταν απίστευτο», κατέληξε.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς έκοψε πρώτος το νήμα με χρόνο 7,60 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του το γαλλικό δίδυμο των Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ με 7,61 δευτ και τον Ορέλ Μανγκά με 7,63. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Έλληνας αθλητής Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την καλύτερη φετινή του επίδοση με 7,65 δευτ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, για τον Κώστα Δουβαλίδη ο χθεσινός τελικός των 60 μ. εμπ. ήταν κάτι παραπάνω από μια ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο φινάλε της διοργάνωσης κατάφερε να κάνει εντυπωσιακή παρουσία και να φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του μεταλλίου.

«Για μένα ο τελικός ήταν μετάλλιο, Ήμουν ευτυχισμένος που κατάφερα να φτάσω στον τελικό, ανάμεσα στα μεγαθήρια. Ήρθα εδώ και βελτίωσα τρεις φορές το ρεκόρ. Είμαι φοβερά χαρούμενος, δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Η ενέργεια που πήρα αυτές τις ημέρες από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας ήταν μοναδική. Το κλίμα στο στάδιο ήταν τέλειο. Μου έδωσε φοβερό κίνητρο, το γεγονός ότι άκουσα να με ενθαρρύνουν», είπε ο Δουβαλίδης και αναφερόμενος στην κακή αντίδραση στον βατήρα, είπε: «Ίσως αν είχα φύγει καλά στην εκκίνηση να κέρδιζα ακόμη και μετάλλιο. Δεν έχει σημασία όμως, για εμένα. Είμαι πέμπτος στην Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει».