67χρονη το 13ο θύμα του ιού της γρίπης

Γυναίκα, 67 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είναι το 13ο θύμα της γρίπης Α’. Ο νέος θάνατος συνδεόμενος με γρίπη σημειώθηκε σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 13, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στην οποία σημειώνεται, παράλληλα, ότι και αυτή η ασθενής ανήκε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.imagew-2.aspx

Στην ανακοίνωση, για την εποχιακή γρίπη στην Κύπρο, αναφέρεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης κατά την περίοδο από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα παραμένει αυξημένη, αν και τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη δραστηριότητά της σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Από το δίκτυο επιτήρησης των σοβαρών περιστατικών γρίπης του Υπουργείου Υγείας έχουν καταγραφεί από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα 58 σοβαρά περιστατικά τα περισσότερα από τα οποία πήραν εξιτήριο και ορισμένα  νοσηλεύονται σε γενικά νοσοκομεία, προστίθεται.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας στα γενικά νοσοκομεία νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 σοβαρά περιστατικά, ενώ τις τελευταίες 48 ώρες δεν σημειώθηκε νέα εισαγωγή σοβαρού περιστατικού με γρίπη.

Αν και η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζεται, η νόσος τις τρεις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε ύφεση σε σχέση με προηγουμένως, προστίθεται και συμπληρώνει ότι η μείωση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στον παιδικό πληθυσμό.

Στη μέγιστη τους πλειοψηφία τα σοβαρά περιστατικά είναι ασθενείς με πολλαπλά υποκείμενα χρόνια προβλήματα υγείας και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι, το εμβόλιο κατά της γρίπης παραμένει ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη νόσο, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το Υπουργείο κάνει έκκληση όπως το κοινό τηρεί αυστηρά τα γενικά μέτρα πρόληψης τα οποία το Υπουργείο έχει ήδη συστήσει.