Η πολιτική μας μιζέρια

????????????????????????????????????

Ο έρωτας για την πατρίδα έχει μεγάλο κόστος..

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Χρόνια τώρα το ίδιο έργο.Με τα κομματικά στρατόπεδα να λένε τα ίδια παραμύθια. Κι αυτοί που έχουν κάθε συμφέρον να θολώνουν τα νερά,να στρέφουν αλλού την προσοχή,  επαναλαμβάνουν το ίδιο ακριβώς πονηρό ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο; »

Μα είναι δυνατό να μην γνωρίζουν; Δεν βλέπουν γύρω τους; Δίπλα τους; Πισω από τη βιτρίνα;Δεν είναι τόσο αδιάφανη όπως θέλουν να νομίζουμε.

Μα είναι ξεκάθαρο, ποιός κυβερνά.Ο  «άγγελος εξάγγελος » που μας ήλθε από μακρυά, ο θείος Σαμ από την Αμερική. Οι άνθρωποι της CIA, το βαθύ κράτος  των Βρυξελλών και οι  διορισμένοι τεχνοκράτες τους , οι ξένοι δανειστές  οι διεθνείς Τραπεζίτες.Οι κάθε λογής «Σόρος», οι οικονομικοί κολοσσοί , αυτοί που αποτελούν τον «χρυσό κορμό» της παγκόσμια αυτοκρατορίας του χρήματος.Αυτοί που χρυσοπληρώνουν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, όπως  και στον τόπο μας, τους γνωστούς αφιονισμένους επιστρατευμένους  από τις περιβόητες ΜΚΟ, ή την τάχα μου τάχα μου  «Κοινωνία των πολιτών ». Ενας όρος που εφηύραν και χρησιμοποιούν ευρέως για να δικαιολογείται η κάθε ανομία και το κάθε υποχθόνιο παίγνιο.Ο κάθε ύπουλος σχεδιασμός που θέλουν να περάσει, φορτώνεται στους πρόθυμους υποτελείς.Στους κράκτες.  Κάθε φορά που «ξεμυτίσει» μια μεθοδευμένη εξέλιξη για το Κυπριακό  αμολούνται στους δρόμους και φωνάζουν «εδώ και τώρα λύση…». «Οπως να’ναι και ότι να’ναι…»

Αυτοί μας κυβερνούν, μα όχι μόνοι τους. Εχουν και υπαλληλικό  «προσωπικό». Τους γνωστούς και αγνώστους πρόθυμους.Μαζί με τους άλλους που είναι «δεμένοι χειροπόδαρα» και πιασμένοι από όλα τα σημεία και φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι.Ξέρουν αυτοί πώς να χειραγωγούν αδύναμους χαρακτήρες ή «αμαρτωλούς».Είτε με απειλές και εκβιασμούς, είτε με δέλεαρ υποσχέσεων πως θα τους ανεβάσουν πιο ψηλά απ’ όπου είναι σήμερα .Σε ύπατα αξιώματα με …«ευκολίες πληρωμής» βεβαίως  και με ανταλλάγματα επικύψεων.

Χωρίς αυτούς δεν είναι εύκολη υπόθεση να ελέγχουν την μετατρεπόμενη σε αποικία τους Κύπρο.

Και η Ελλάδα από την οποία περιμένουμε οι αφελείς χείρα βοηθείας τα ίδια και χειρότερα.

Δεν βλέπετε τον Τσίπρα; Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον ψευδομακεδόνα Ζάεφ. Μέχρι και ο Τραμπ  «ερωτεύτηκε» τον αριστερό Αλέξη και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας του στέλλει τα θερμά του συγχαρητήρια και πολλές ευχές με νόημα. Μέχρι να τους γίνει και αυτός άχρηστος …

Χωρίς όλους αυτούς τους πρόθυμους, τους μίζερους και τους υποτελείς, οι ύπατοι και οι ανθύπατοι δεν θα κυκλοφορούσαν με το αγέρωχο ύφος τους, δίνοντας εντολές στα υπουργεία να κάνουν καλά τη δουλειά τους με το εν ζωή ακόμα μνημόνιο.Ελέγχουν αν  έσφιξαν και άλλο τα ζωνάρια του Κυπριακού λαού. Αν τον φανάτησαν ή τον αποκοίμησαν καθώς  πρέπει για να περάσει μια λύση που θα βολεύει όλους αυτούς, εκτός από τον κυπριακό λαό.Μπαινοβγαίνουν ελεύθερα, οι δευτεροκλασάτοι και τριτοκλασάτοι ανθύπατοι. Ελέγχουν παντού.Ρωτούν μαθαίνουν, γνωρίζουν…   Για τις γεωτρήσεις , για  το Ταμείο Υδρογονανθρακων και σε ποιά σημεία και πού θα κρύβονται στο νομοσχέδιο οι Τροϊκανοί …Αν τα νοσοκομεία μας έχουν επαρκείς κλίνες και προσωπικό σε περίπτωση μιας νέα στρατιωτικής επιδρομής  εδώ γύρω στην γειτονιά μας. Αλλωστε ο πόλεμος στη Συρία δεν τέλειωσε ακόμα.Τώρα γίνεται ο μεγάλος καυγάς των μεγάλων θηρευτών ποιός θα μοιραστεί το μεγαλύτερο κομμάτι από το θήραμα που ψυχορραγεί.

Σε τελική ανάλυση, η υποτέλεια, τρέφεται και από τους συμμετέχοντες ιθαγενείς. Χωρίς τους «ηρακλείς» της υποτέλειας, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι διάφοροι ξένοι διπλωμάτες ,που δεν χρειάζονται εφημερίδες, ραδιόφωνα και Μ.Μ.Ε  για να ενημερωθούν για το τί γίνεται στην αποικία. Τα γνωρίζουν πριν ακόμα συμβούν.Και έχουν από πρώτο ή δεύτερο χέρι πληροφόρηση. Κι όχι μόνο.Αυτοί καθορίζουν την ατζέντα  των εξελίξεων και των επικείμενων συμβάντων.

Αρα το ερώτημα, ποιός κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να εγείρεται κυρίως από πολιτικούς.

Δεν τα ξεχάσαμε!!!

Είναι γνωστό το σκηνικό.Δεν ξεχάσαμε ποίοι, πότε  και πώς ξεροστάλιαζαν έξω από οικίες ξένων διπλωματών την  εποχή προ του σχεδίου Ανάν και έδιναν υποσχέσεις πως θα περάσει  το  σχέδιο τους.

Αλλωστε βρέθηκαν τότε στο ίδιο χαράκωμα, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα …Και χαίρονταν πως οι τότε χειριστές των «ευαίσθητων εθνικών θεμάτων», είχαν κάνει καλή δουλειά. Ελεγχαν τους ιθαγενείς, νόμιζαν ως το δόξα πατρί …Μετρούσαν μέλη κομμμάτων, έκαναν τη σούμα και έτριβαν τα χέρια τους.

Ωστόσο, άγνωστες οι βουλές του λαού και άβυσσος η ψυχή του.Προτίμησε τον έρωτα για την πατρίδα και γύρισε την πλάτη στους εκβιαστές, στους υποτελείς, και στους γυρολόγους της ιδεολογικής εξαχρείωσης. Δεν πέρασαν ούτε τα εκβιαστικά τελεσίγραφα του Κόφι Ανάν ούτε και πτοήθηκαν οι ιθαγενείς από τις απειλές των αξιωματούχων των Βρυξελλών πως θα «κυπηθεί» η αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας, ο τουρισμός  μας .

Ετσι , ή το σχέδιο ή διχοτόμηση και οικονομική μιζέρια δεν πέρασε. Το τελευταίο δυστυχώς  το πέτυχαν με το κούρεμα καταθέσεων οκτώ χρόνια μετά, τον Μάρτη του 2013 (!!!). Και έπεται συνέχεια σε τι άλλου είδους πειραματόζωο μας προορίζουν.

Τότε και σήμερα

Τότε και σήμερα στο ίδιο έργο.Αβέρωφ, Αντρος, μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα ως να έχει νομιμοποιηθεί το υποτελές στην Τουρκία ανομιμοποίητο καθεστώς –σύμφωνα με τις τοτε αποφάσεις του τότε ΟΗΕ. Συνομιλούν, συντονίζονται (;) συντονίζουν, φωνάζουν πως θέλουν λύση …

Ολοι μας θέλουμε λύση.Αλλά μια λύση χωρίς ξένους αφέντες και εγγυητές.

Ο λαός παρακολουθεί συγχισμένος.Εχει χαθεί  και διερωτάται- πώς χάθηκε- εάν χάθηκε -το χαμένο πρακτικό της 4ης Ιουλίου; Είναι υπαρκτό ή  αποκύημα  φαντασίας, ενός ονείρου θερινής νυκτός;

Βλέπουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να τρέχει αλαφιασμένη προσπαθώντας να βγάλει τον πρόεδρο ψεύτη και ανακόλουθο.Εστω και αν είναι για όσα του καταλογίζουν.Ποιούς εξυπηρετεί η καθημερινή κριτική τους μονόπλευρα και εξοντωτικά μόνο κατά του νόμιμου ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας; Να του τα λεν κατ’ ιδιαν και όχι να δίνουν επιχειρήματα στους εγκάθετους της Αγκυρας.

Τι θέλουν να αποδείξουν ;

Οτι η Τουρκία είναι συνεπής και ο επικεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας ο αναξιόπιστος; 

Και προς τι η προσπάθεια θεοποίησης του ΓΓ. του ΟΗΕ; Είναι μήπως άμοιρος ευθυνών για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντάνα; Γιατί ο Γκουτέρες ξέχασε όλα τα περι Κύπρου ψηφίσματα μαζί και αυτό που αφορά το ψευδοκράτος  και αποδέχεται την κατοχική δύναμη με τον κάθε Τσαβούσογλου να είναι επι ίσης όροις μέρος των διαπραγματευτών;

Οταν ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ προειδοποιεί με δασκαλίστικο ύφος ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βαδίζει σε ένα δρόμο σύγκρουσης με τη Γενική Γραμματεία του Ο.Η.Ε» σχετικά με τα πρακτικά της 4ης Ιουλίου, και ότι …«Αυτή η σύγκρουση δεν θα βγει σε καλό για την Κύπρο και για τον αγώνα που διεξάγουμε για τη λύση του κυπριακού,» τι εννοεί; Πως επειδή είναι Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει παντα δίκαιο; Και ότι  κινείται πάντα στα σωστά πλαίσια; Από πού και ως πού; Ξέχασαν όλοι αυτοί οι οποίοι χαρακτήριζαν δίκαιο το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν; Και όσοι έκλαιγαν επειδή  δεν πέρασε από το λαό , τι αγώνες ακολούθησαν για να μην περάσουν τα εκβιαστικά τελεσίγραφα του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν; Του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ ο οποίος εκδικητικά επιχειρούσε να αλλάξει εν μία νυκτί ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Σ.Ασφαλείας που κατέγραφαν ως παράνομο και υποτελές στην Τουρκία το ψευδοκράτος;

Τελικά ο έρωτας για την πατρίδα έχει κόστος. Δυστυχώς παρερμηνεύεται και λοιδορείται η  γνήσια και αυθεντική αγάπη  για τούτο το νησί, που   μετά  την προδοσία του ’74 από τα λεγόμενα «εθνικά κέντρα» μάτωσε και μοιράστηκε στα δυό, και που σήμερα οι ξενοι εμπόροι την μετατρέπουν σε αποικία τους.

Κατηγορούνται όπως τότε, έτσι και σήμερα πως  «τείνουν να ευθυγραμμιστούν  με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους» επειδή δεν θέλουν λύση.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι οι εκχωρήσεις και οι υποχωρήσεις στον ιμπεριαλισμό, η μη βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, η υπεράσπιση του σημερινού ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ, και όλων αυτών των «διεθνών θεσμών»,συνιστούν καλή υπηρεσία στην πατρίδα και τα λαϊκά συμφέροντα,  αυτό δεν είναι  πατριωτισμός. Είναι ενδοτισμός του χειρίστου είδους.Και ο λαός δεν πρόκειται να δείξει ξανά έλεος στον εθνοκτόνο ενδοτισμό.