Επανεξετάζεται ο θεσμός των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων Υπουργείου Παιδείας


 Τη μελέτη που εκπόνησαν για τα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στους εμπλεκόμενους φορείς, εμπειρογνώμονες διεθνούς οίκου που κλήθηκαν επί τούτου.imagew-1.aspx

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «οι εμπειρογνώμονες ενημέρωσαν για τον σκοπό και τη μεθοδολογία υλοποίησης της μελέτης, τα βασικά πορίσματα, καθώς και το σχέδιο δράσης που προτείνουν».

Η παρουσίαση έγινε ενώπιον των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, καθώς και εκπροσώπων των προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μελέτη αποτελεί σημαντικό εργαλείο για το Υπουργείο Παιδείας, αφού στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εν λόγω προγραμμάτων καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους εκπαιδευόμενους.

Η μελέτη ήδη βρίσκεται στα χέρια των μελών της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία, με βάση σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα μελετήσει εις βάθος και θα υποβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εισηγήσεις της στη Διυπουργική Επιτροπή για λήψη απόφασης.

Πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε τελικών αποφάσεων, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, καταλήγει η ανακοίνωση.