Την παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Στουρνάρας, για δημοσιοποίηση διαλόγου του με τον Π. Πολάκη

Επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφορικά με την υπόθεση διαρροής του διαλόγου μεταξύ του ιδίου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.imagew-5.aspx

Στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για ανήκουστη προσπάθεια επηρεασμού της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας και θεσμική εκτροπή από την πλευρά του κ. Πολάκη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιχειρεί να παρέμβει στο έργο του δίνοντας σε φίλιο Μέσο επιλεκτικά και παραποιημένα αποσπάσματα τηλεφωνικής τους επικοινωνίας χωρίς τη συναίνεσή του και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

«Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», καταλήγει ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης.

Σημειώνεται ότι η δημοσίευση του διαλόγου μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του κ. Πολάκη δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα σε διαδικτυακό Μέσο και αφορούσε τον έλεγχο που έχει διατάξει η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας για δάνειο που έχει λάβει ο αναπληρωτής υπουργός από την Attica Bank.