Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονες βροχές

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με ισχύ από τις έξι σήμερα το πρωί και για  24 ώρες.imagew.aspx

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αναμένονται βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες ιδιαίτερα το πρωί και αργά το απόγευμα και η συνολική βροχόπτωση πιθανόν να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί το κοινό ότι πρέπει να είναι ενήμερο για την δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πληµµύρας σε µικρό αριθµό περιουσιών και προβληµάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Σημειώνει ακόμη ότι αναμένονται δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισµένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει σήμερα γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Ο βροχερός καιρός με µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά θα συνεχιστεί και απόψε. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ οι βροχές αναµένεται να είναι κατά τόπους έντονες ή παρατεταµένες.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή, στο εσωτερικό, αναµένεται µικρή άνοδος για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.