Μόσχα:Θ’ αποτύχουν οι προσπάθειες να παρεμποδιστεί το έργο του Nord Stream 2

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν τόνισε σήμερα  σε συνέντευξή του στο Sputnik ότι οι προσπάθειες εξαναγκασμού της Ρωσίας να μεταφέρει φυσικό αέριο 455901μέσω γειτονικής χώρας με δυσμενείς όρους θα αποτύχουν, αναφερόμενος σε ορισμένες χώρες που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

«Εάν στήσουν εμπόδια σε αυτό το έργο προκειμένου να αναγκάσουν τη Ρωσία, και ένας από τους λόγους για τις κυρώσεις είναι ο Nord Stream 2, να περάσει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας με τους δικούς τους όρους, με τους δασμούς τους, με την αβεβαιότητα σε νομικά θέματα, αυτό το τέχνασμα τους κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχει », τόνισε ο Πάνκιν.

Σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να περνάει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να γίνει με τους όρους της Μόσχας.

Ο Πάνκιν συνέχισε λέγοντας ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ απέτυχαν να πλήξουν σημαντικά τη Μόσχα, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανοί εταίροι υπαινίσσονται συνεχώς ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε είδους νέα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Πάνκιν, οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον έχουν διαφορετικούς στόχους, από την άσκηση πίεσης, την απειλή και την τιμωρία στη δημιουργία μιας «τοξικής ατμόσφαιρας» αβεβαιότητας.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να υπολογίζει τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.