Η Imperio διαψεύδει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Χαραυγής»

 

Ο όμιλος Imperio διέψευσε, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Χαραυγή», απορρίπτοντας οποιαδήποτε σύνδεση του επενδυτή στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα και της αίτησης πολιτογράφησης του με την Imperio ως λανθασμένη και ψευδή, ενώ κάνει λόγο για αντιδεοντολογική και πολιτικά κατευθυνόμενη προσπάθεια να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένεια του.

Στην ανακοίνωση ο όμιλος αναφέρει ότι η εφημερίδα «Χαραυγή» επιχειρεί «μέσα από παραπλανητικούς τίτλους, απόκρυψη πληροφοριών και διασύνδεση γεγονότων που χρονικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, να κατασκευάσει την εικόνα ότι η εταιρεία μας σχετίζεται με την παραχώρηση Κυπριακού διαβατηρίου σε συγκεκριμένο Ρώσο επενδυτή» και προσθέτει: «Διαψεύδουμε στην ολότητα του τον ισχυρισμό της εφημερίδας. Πρόκειται για μια σαφώς αντιδεοντολογική και πολιτικά κατευθυνόμενη προσπάθεια να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένεια του».

Σύμφωνα με τον όμιλο, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Πριν έντεκα χρόνια, το 2008, όταν δεν λειτουργούσε πρόγραμμα πολιτογράφησης με επένδυση σε ακίνητα, η ρωσική τράπεζα Promsvyazbank αγόρασε από την εταιρεία Imperio τετραώροφο κτίριο με γραφεία στη Λεμεσό. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Ρώσος επενδυτής στον οποίο αναφέρεται η εφημερίδα δεν ήταν μέτοχος της Promsvyazbank.

Ο συγκεκριμένος επενδυτής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, αγόρασε μετοχικό κεφάλαιο στη Promsvyazbank το 2015, εφτά (7) ολόκληρα χρόνια μετά την αγορά των γραφείων στη Λεμεσό, αναφέρει η Imperio.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το 2003, όταν δημιουργήθηκε η Imperio ο  σχεδιασμός, η κατασκευή και η πώληση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, κυρίως σε ξένους επενδυτές, ήταν και παραμένει η βασική δραστηριότητα του Ομίλου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν μεταγενέστερα ο συγκεκριμένος επενδυτής αξιοποίησε το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων. «Αυτό που με απόλυτη βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι εάν το έχει πράξει, δεν είναι μέσω αγοράς από την εταιρεία μας οποιουδήποτε ακινήτου. Οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης του συγκεκριμένου επενδυτή και της αίτησης πολιτογράφησης του με την Imperio είναι λανθασμένη και ψευδής» αναφέρεται.