Συμμαχία Πολιτών:Κόμματα πολεμούν το ΓεΣΥ

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της καταγγέλλει «κόμματα ως πολέμιους του ΓΕΣΥ  σημειώνοντας ότι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν είτε ως εκπρόσωποι της ηγεσίας του ΠΙΣ είτε ως εκπρόσωποι των ασφαλιστικών» εταιριώνUnknown-2
Σε δηλώσει του σήμερα  του ο αντιπρόεδρος τη Συμμαχίας Ανδρέας Θεμιστοκλέους  ανέφερε:
«Στη  χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό αποκαλύφθηκαν πλέον τα κόμματα που πολεμούν την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Υπήρξαν πολιτικοί αρχηγοί που μίλησαν είτε ως εκπρόσωποι της ηγεσίας του ΠΙΣ είτε ως εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών. Είναι αυτοί που αρνήθηκαν χθες στη σύσκεψη την Πρόταση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών  ώστε να εκδοθεί μια ομόφωνη απόφαση που θα επαναβεβαίωνε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση ότι το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί όπως έχει ψηφιστεί. Αυτό, θα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΙΣ και προς την ΟΕΒ, που με διάφορα προσχήματα επιχειρούν την αναστολή και στην ουσία την κατάργηση του ΓεΣΥ για να πάμε στο πολυασφαλιστικό. Είναι οι ίδιοι αρχηγοί που από την αρχή ήταν αντίθετοι με το ΓεΣΥ αλλά ενόψει προεδρικών εκλογών του 2018, αναγκάστηκαν να το στηρίξουν και να το υπερψηφίσουν φοβούμενοι την οργή των πολιτών και την απώλεια ψήφων. Είναι οι ίδιοι που θέτουν τα οικονομικά τους συμφέροντα πάνω από το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για ποιοτική και φθηνή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα προσφέρει το ΓεΣΥ. Ντροπή και κρίμα.
Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια ώστε ο εθνικός  στόχος να επιτευχθεί. ΓεΣΥ σημαίνει υπηρεσίες υγείας για όλους. Το χρωστάμε στο λαό μας.»