Οικογενειάρχης βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από σκαλωσιά

 


Σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί σε υπό κατασκευή υποστατικό, στην περιοχή Ζακακίου, έχασε τη ζωή του 54χρονος ελαιοχρωματιστής, από τη Λεμεσό, ο οποίος έπεσε από σκαλωσιά που βρισκόταν σε ύψος περίπου πέντε μέτρων.imagew.aspx

Σε δήλωση του ο Ανώτερος Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, ανέφερε πως το θύμα ασχολείτο με τη βαφή του εσωτερικού, μεταλλικής κατασκευής υποστατικού, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, από ύψος περίπου πέντε μέτρων.

“Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι το θύμα, που ήταν αυτοεργοδοτούμενος, εργαζόταν σε ακατάλληλα δάπεδα εργασίας χωρίς καμία πλευρική προστασία”, είπε και πρόσθεσε ότι ” αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, κάποια στιγμή όταν έχασε την ισορροπία του, να πέσει από αυτό το ύψος και να χτυπήσει με το κεφάλι σε μεταλλική δοκό, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κύπρου απηύθυνε έκκληση σε όσους εργάζονται σε μεγάλα ύψη να τηρούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα υπό αυτές τις συνθήκες.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην παρουσία του γιου του άτυχου 54χρονου, μαζί με τον οποίον εργαζόταν.

Επίσημα το όνομα του θύματος δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, μετά από παράκληση της οικογένειας.