Πρόεδρος ΣΕΠ-ΤΕΠΑΚ: «Γιατί η πρύτανης κράτησε το στόμα της κλειστό για 11 μήνες;»

Ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ (ΣΕΠ – ΤΕΠΑΚ) Αντώνης Θεοχάρους χαρακτηρίζει ως “ψευδή και ανεδαφικά” τα επιχειρήματα που διατύπωσε η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού.hom_tepak4232

Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ όπως “κλείσουν τα αυτιά τους σε διάφορες Κασσάνδρες, Λαιστρυγόνες και καλοθελητές που σκοπίμως ψιθυρολογούν για δήθεν κλείσιμο του Πανεπιστημίου και `απορρόφησή` του από το Πανεπιστήμιο Κύπρου”.

“Το ΤΕΠΑΚ έχει παρόν και μέλλον και έχει να επιδείξει στα λίγα χρόνια λειτουργίας του συγκριτικά πολλαπλάσιο έργο από άλλα Πανεπιστήμια τόσο στην Κύπρο όσο και εκτός Κύπρου. Η μεθοδευμένη αποτυχία των δοτών και εγκάθετων ηγεσιών δεν μπορεί να διαγράψει την ερευνητική και ακαδημαϊκή επιτυχημένη παραγωγή των ακαδημαϊκών του ΤΕΠΑΚ, οι οποίοι εδραίωσαν στενές σχέσεις και συνέργειες με την κοινωνία, τις τοπικές Αρχές, τα οργανωμένα σύνολα, τις επιχειρήσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς”, αναφέρει σε απάντησή του προς την κ. Κεραυνού ο κ. Θεοχάρους.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της κ. Κεραυνού, ο κ. Θεοχάρους μεταξύ άλλων διερωτάται γιατί αυτή “κράτησε το στόμα της κλειστό για 11 ολόκληρους μήνες ενώ υπήρχε η επιστολή από την Τράπεζα Κύπρου από το Δεκέμβριο του 2013 που επιβεβαίωνε την ύπαρξη πλαστών εγγυητικών”.

Επίσης αναφέρει πως “όταν η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ διέρρευσε στον Τύπο τις εκθέσεις που ετοιμάστηκαν το 2011 προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, το ΤΕΠΑΚ, πρωτοστατούντων της πρυτάνεως και του Προέδρου του Συμβουλίου, αντί να ενσκήψει στο πρόβλημα, ζήτησε την άρση του απορρήτου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εντοπισμό των φερόμενων διαρροών, θυμίζοντάς μας εποχές σκοταδισμού και εκφοβισμού”.

Αναφορικά με την πρόσκληση-πρόκληση της κ. Κεραυνού για να καταγγείλουν επωνύμως, όσοι έχουν στοιχεία, πέραν των ανωτέρω καταγγελθέντων, ο κ. Θεοχάρους αναφέρει ότι “την προκαλούμε όπως καταθέσει όλα τα στοιχεία για το κτίριο Eastland και την αλλαγή της απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής από αρνητική σε θετική, μέσα σε μια ώρα. Ας κατονομάσει τα πρόσωπα που μεσολάβησαν και επηρέασαν την απόφαση με αποτέλεσμα τη ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το ΤΕΠΑΚ”.

“Ας μας εξηγήσει η Ε. Κεραυνού πώς δικαιολογεί την επιστολή, με τα ψεύδη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επικαλούμενη απόφαση της Συγκλήτου χωρίς καν να είχε συνεδριάσει η Σύγκλητος για την ανάδειξη υποψηφίου Προέδρου της Συγκλήτου”, αναφέρει ο κ. Θεοχάρους.

“Πώς εξηγεί η Ε. Κεραυνού την παραπληροφόρηση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τον Οκτώβριο 2014 όταν δήλωσε ψευδώς ότι το χρειάζονται αυτή και κάποιοι φοιτητές για τη μετάβασή τους στο περιβαλλοντικό κέντρο στον Μονιάτη; Γιατί δεν επιστρέφει η Ε. Κεραυνού τις 180.000 ευρώ που κόστισε η διατήρηση του παράνομου προνομίου της για 4,5 χρόνια;”, συνεχίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρους.

Τέλος αναφέρει πως “η βασική μας έγνοια και προτεραιότητα ως ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ είναι αναντίλεκτα η προστασία του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την αειφορία του. »